Datum objave: 29. Siječanj 2015

Pogledajte što vas sve čeka dana na Noći muzeja u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Program obilježavanja Noći muzeja u Šibeniku počet će danas besplatnim izletom  u Jurlinove dvore u primoštenskoj Dragi na razgledavanje kompleksa ruralne arhitekture te etnografske i sakralne zbirke primoštenskog kraja, a  autobus polazi iz Šibenika s autobusnog kolodvora) u 17.00 sati. Istodobno  u Muzeju grada Šibenika bit će za djecu organiziran edukativni program „Lov na blago“. Predviđen je  od 18 sati  do 1 sat poslije pola noći obilazak  tvrđave sv. Mihovilnuz stručno vođenje.U 19 sati, u  atriju Muzeja bit će održano  predavanje Sebastiana Govorčina o podmorskom arheološkom nalazu broda Condura Croatica iz starohrvatskog razdoblja (11. stoljeće). U program će s euključiti i Šibenska narodna glazba koja će svirati ulicama Šibenika od Jurasove pekare  (u ulici Fausta Vrančića)preko  Masne  ulice  (Zagrebačka ulica) i Kalelarge  (ulica Kralja Tomislava)  do Muzeja.

Od 22.00 sata ispred Muzeja, na Trgu Republike Hrvatske bit će degustacija objeda Starohrvatska mišanca  koju će pripremiti članovi TV ekipe Gurmanske ćakule i Joso Smolić, vlasnik  restorana Peškarija.

Moći će se i razgledati izložbena „Vic o plavuši: stereotipi u kojima živimo“ Etnografskog muzeja iz Zagreba koja je postavljena u Muzeju grada Šibenika.

Sva događanja u Muzeju bit će popraćena glazbom uživo (Trio Bagatin, od 21.30), degustacijom jela i pića po starim šibenskim receptima, te prodajom muzejskih izdanja po promotivnim cijenama.

 
 
 

 

Iz kategorije: Kultura