Datum objave: 30. Studeni 2014

Sinoć u Kazalištu koncert za sjećanje u spomen na tenore koji su partili

Diana Ferić
Diana Ferić

 Samo pohvale o tradicionlnom  humanitarnom  koncertu koji je  sinoćodržan u šibenskom kazalištu u spomen na prerano preminule šibenske tenore Tonija Grguričina i Joška Arasa čuli smo od publike koju su preplavile emocije.

"Ovo je zaista bio koncert za pamćenje  i teško da će se više ponoviti, kazala nam je poznata Šibenčanka  Nada Škarica, a Nera Gojanović, šibenska operna diva i nekadašnja ravnateljica šibenskog kazališta  priznala nam je da je gotovo cijeli koncert proplakala, pogotovu zbog toga što je s Tonijem bila u društvu večer prije njegove pogibije. Za vrijeme koncerta pljesak publike trajao je gotovo jednako kao i pjesme izvođača. Nastupili su  klapa Iskon, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Doris Dragović u klavirskoj pratnji Deana Kuzmanovski Alvareza, Marko Pecotić sa svojim gitaristom, klapa Kaše iz Dubrovnika, klapa Reful iz Splita s legendarnim tenorom klape Ošjak, Tonči Miletić Gulin i klapa Sebenico, a vrhunac je bio kada su na  kraju klape  Teuta i Fortica zapjevali  "Partili tenori", pjesmu koju je Duško Šarac napisao za Tonija i Joška..

Prošlo je već 10 godina od kada  su nas napustila dva mlada šibenska tenora. Toni Grguričin, nekadašnji prvi tenor klape Teuta  poginuo je  u prometnoj nesreći, a Joško Aras, prvi tenor klape Fortica je  preeminuo od teške bolesti. Njima  u čast, već desetu godinu za redom  u Šibeniku se organizira humanitareni koncert na kojem u pravilu nastupaju poznata imena klapske i općenito dalmatinske glazbe.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Kultura