Datum objave: 30. Rujan 2014

Intimistički koncert obitelji Dedić na pozornici tvrđave svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Arsen Dedić, Gabi Novak i Matija Dedić održali su večeras emotivni i intimistički koncert na ljetnoj pozornici na tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku, u povodu blagdana nebeskog zaštitnika Šibenika koji se slavi i kao dan grada pa je Arsen na početku koncerta čašom vina nazdravio svom Šibeniku, a Gabi nije krila oduševljenje novouređenom pozornicom za koju je kazala da je fascinantna i da je Šibenik zaslužuje. Bio je to prvi zajednički nastup obitelji Dedić u Šibeniku.

 

Arsen je na početku izrecitirao nekoliko svojih stihova o starenju ,starim mladićima i mladim starcima i bezuvjetnoj predaju starenju, a onda je Gabi najavio riječima „ima onih koji se ne predaju i koji čuvaju svoju ljepotu, a jedna od njih je šibenska nevista“ da bi Gabi nakon toga, na oduševljenje publike, otpjevala upravo Šibensku nevistu. Prvi dio koncerta iznijeli su ona i Matija Dedić koji ju je pratio na klaviru, a izvodili su uglavnom njezine jazzirane hitove. Publika je uživala u Gabicinom glasu, a ona što je i javno priznala, u tome što je prati Matija. Komunicirala je s publikom i neke pjesme završavala simpatičnim improvizacijama, a publika je i pjevala neke od refrena.
 

Arsen, koji je  nakon što su  Gabi i Matija razgalili publiku, ponovo izašao na pozornicu kazao je,u svom prepoznatljivom stilu, da ga svačiji tuđi uspjeh bode u srce. U nastavku je recitirao neke svoje neobjavljene pjesme jer priprema novu knjigu i otpjevao hitove koje provjereno „pale“ kod publike od Djevojke iz moga kraja“, ne zaboravivši primijetiti kako na žalost više nema vlaka preko Perkovića i Knina koji u toj pjesmi spominje , potom S okusom mora, Tinov Odlazak i završio  pjesmom Dida moj uz Matijinu pratnju, a Gabi ju je pokraj njega pjevušila. U međuvremenu je imao i duhovite upadice poput one da danas većina pjevača dobro živi pjevajući na svadbama, a on nema tu sreću jer je njegov program uglavnom za razvode u što spadaju pjesme Nikad više ili pak Otkako te ne volim.

Publika ih je na kraju ispratila snažnim pljeskom , a među trio Dedić poslije koncerta utrčao je najmlađi član obitelji – Arsenova unučica Manuela, kćerka njegove kćeri Sandre koja živi u Šibeniku, starija unučica Lu bila je naravno prisutna kroz pjesmu koja nosi njezinu ime, a koju je Arsen otpjevao i odsvirao na klaviru.

 
 
 

 

Iz kategorije: Kultura