Datum objave: 05. Rujan 2014

Sajamski šušur na rivi: Počeo Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Nina Medić
Nina Medić

Dobri stari sajamski šušur oživio je danas šibensku rivu gdje su se polako stvarali redovi štandova s raznolikim domaćim proizvodima iz svih dijelova Hrvatske, a i šire. Iako je svečano otvorenje tek večeras u 20.30 sati na tvrđavi sv. Mihovila, sajamski dio Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku počeo je od jutros.

Pred štandovima su zastajali i domaći ljudi, ali i mnogi turisti. Neki samo da degustiraju, ali većina ih ipak nešto i kupi. Zatekli smo jedan njemački par kojih je osvojilo vino od kupine. „Nismo znali da danas počinje Sajam, ali super što se baš poklopio s našim boravkom u Šibeniku. Oduševljeni smo vašim domaćim proizvodima i jedva ih čekamo pokazati rodbini kada dođemo kući“, kazao nam je simpatični par.

I sami izlagači zadovoljni su kako ide prodaja: „Tu smo drugu godinu za redom i poprilično nam dobro ide prodaja“, kazali su nam izlagači iz Zagreba čiji OPG proizvodi ljekovite sirupe, likere i sokove.

Na ovogodišnjem Sajmu  sudjeluje preko 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Sajam traje od 5.do 7. rujna. Posjetitelji će između ostalog imati prilike uživati u glazbeno-scenskom nastupu 'Makedonske falange' vratiti paljbi iz topova, predstavljanju tradicionalnih obrta i zanata, performansi Gradske straže, žongliranju, Paškoj alci, viteškim borbama i još mnogo zanimljivih točaka. Na sajam nam ove godine dolaze i gosti iz Italije, Slovenije i Njemačke. Sajam će biti otvoren od petka od 12 sati, dok je svečano otvorenje u 20.30 na tvrđavi sv. Mihovila. Nastupi će svakog dana trajati do ponoći, a festival se zatvara u nedjelju u 14 sati.

Iz kategorije: Kultura