Datum objave: 20. Kolovoz 2014

Koncert "Šibensko Kolo i prijatelji sa svih strana svita" u četvrtak u samostanu sv.Frane

Nina Medić
Nina Medić

Šibensko pjevačko društvo Kolo u okviru ciklusa „115 godina pisme i veselja“ organizira koncert na kojem će uz njih nastupiti i njihovi prijatelji, zborovi sa svih strana svijeta. Koncert će se održati u četvrtak, 21.kolovoza, u 21,30 sati, u dvorištu samostana sv. Frane .

Uz ŠPD „Kolo“, na koncertu će nastupitiCCCS -  „Croatian Canadian Choral Socitey“, zatim pjevački zbor „Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva“, proslavljena hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko, operna pjevačicaAntonela Malis i tenor Bože Jurić Pešić. Zborove će na glasoviru i udaraljkama pratiti mladi pijanistBorna Erceg, prof. Janja Knapić iIgor Kralj. Zborovima će ravnati maestri Edward John Mavrinac, Zvonko Aračić i Vladan Vuletin.

„Croatian Canadian Choral Socitey“, – Hrvatsko kanadsko pjevačko društvo osnovano je prije 16 mjeseci i čine ga uglavnom potomci hrvatskih iseljenika. Iako se radi većinom o drugoj, trećoj, pa čak i petoj generaciji rođenoj u Kanadi, njihov osjećaj pripadnosti hrvatskim korijenima je vrlo snažan, a pjevanje hrvatskih pjesama u zemlji njihovih predaka predstavlja ispunjenje snova. Na repertoaru njihovih koncerata nalaze se uglavnom klasične i duhovne skladbe hrvatskih autora, ali rado zapjevaju i zabavne i klapske naslove. Ovo im je prva turneja po Hrvatskoj, a osim u Šibeniku, nastupaju u Varaždinu, Zagrebu, Opatiji i Zadru.

Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva djeluje od 1938. godine i prošle je godine slavio 75. godišnjicu osnutka. Rođendan su, u Varaždinskom HNK proslavili zajedničkim koncertom sa Šibenskim Kolom. Tom prigodom dogovoren je uzvratni susret u Šibeniku čime su se naši prijatelji iz Varaždina uključili u obilježavanje velikog kolaškog jubileja – 115 godina pisme i veselja.

Prijateljski će zborovi, uz pratnju i nastupe renomiranih gostiju, poput proslavljene sopranistice Lidije Horvat Dunjko i operne pjevačice Antonele Malis predstaviti Šibenčanima dijelove vlastitog repertoara. Kolaši će izvesti nekoliko stavaka Orfove Carmine Burane kao podsjetnik na nezaboravan koncert održan u lipnju ove godine. Program će voditi poznati televizijski voditelj Neno Pavinčić. Ulaz na koncert je besplatan. 

Iz kategorije: Kultura