Datum objave: 15. Kolovoz 2014

FOTO: Senzualnim nastupom Nouvelle Vague zaključen Terraneo Summer Break

Nina Medić
Nina Medić

Tri bisa izmamila je večeras na tvrđavi sv. Mihovila svojim atraktivnim i prije svega zavodljivim nastupom francuska senzacija Nouvelle Vogue. Taj zavodljivi, senzualni dio nastupa u cijelosti se odnosi na pjevačice  Elodie Frege i Listete Gonzalez Ale koje su praćene bossa nova ritmovima zasigurno u trans bacile muški dio publike, a vjerojatno i dio ženskog. Štikle u kojima su izašle na pozornicu ubrzo su postale dio inventara na pozornici pa su živahne Francuskinje mogle nesputano odraditi svoj scenski nastup u punom sjaju. U svom zanosu jedna od pjevačica tako je u jednom trenutku pala u publiku, na sreću bez posljedica. Rock hitovi interpretirani na osebujan, njima svojstven način, osvojili su simpatije svih prisutnih i opet možemo reći da je šibenska publika večeras bila oduševljena.

Nije dugo trebalo da publika sa tribina siđe do dna pozornice i ispuni prostor ispred nje, a ni da ostatak na tribinama počne plesati. Tribine tvrđave bile su gotovo popunjene s tek pokojim praznim mjestom. Depeche Mode, Joy Division, Dead Kennedys, Clash, New Order, samo su neki od bendova čije su obrade večeras izvedene na tvrđavi.

Tereaneo Summer Break tako je večeras postao savršeno zaokružena priča, baš kao i priča o francuskom bendu s bossa nova obradama hitova novog vala te punk i rock klasika. Novuelle Vouge ovim koncertom na tvrđavi sv. Mihovila oprostio se od publike.

Iz kategorije: Kultura