Datum objave: 07. Kolovoz 2014

FOTO: Ritmom bubnjeva i izložbom karikatura otvoren festival Dani uličnih bina

Nina Medić
Nina Medić

Skupina bubnjara protutnjala je večeras ulicama i trgovima Šibenika čime je označen početak festivala Dani uličnih bina u organizaciji šibenske udruge Ulična bina.

Bubnjari su na ulicama Šibenika večeras priredili pravu malu paradu, napravivši đir od Trga Kralja Držislava ispred kazališta, prema Maloj loži, pa preko Medulića do Trga Republike i natrag. Prolaznici su se zaustavljali skupa s povorkom bubnjara oduševljeno plješćući i fotografirajući , a neki su poneseni trenutkom te ritmom bubnjeva i zaplesali.

Domaćim bubnjarskim snagama pridružili su se i gosti iz Međimurja, bubnjarski ansambl Paradidl. „Mi smo grupa od osam bubnjara, furamo se na neki „marching stil“ što se u Americi radi već godinama, a sada smo taj stil ulične zabave donijeli i na naše prostore. Zašto baš bubanj? Bubanj je instrument kojeg svi prepoznaju, svi ga mogu doživjeti i privlačan je ljudima. U Šibenik smo došli preko Silvije Papak s kojom smo započeli suradnju prije dvije godine kada smo surađivali skupa u Virovitici. Tako evo večeras imamo čast otvoriti Dane uličnin bina u Šibeniku. Inače nastupamo svugdje, po ulicama, dvoranama, na nogometnim utakmicama“, ispričao nam je Filip Krznar iz ansambla Paradidl.

Večeras je ispred Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik otvorena i izložba karikatura slavnih osoba koji su se u nekom periodu života okušali u 'street artu' tj. uličnoj umjetnosti, a priređen i je žonglerski show na opće oduševljenje svih prisutnih mališana.

Festival je večeras privukao mnoge posjetitelje, što prolaznike koji su zastali da vide što se to večeras događa u Šibeniku, što posjetitelja koji su došli isključivo popratiti i podržati manifestaciju.

Festival će kroz tri dana (četvrtak, petak i subotu) pretvoriti ulice Šibenika u pozornice  žonglerskih, plesnih, akrobatskih, poetskih i glazbenih nastupa, a posjetitelji će i sami moći sudjelovati u radionicama kao i nagradnim igrama.

Sutra na Trgu republike hrvatske ispred katedrale, program u sklopu Dana uličnih bina je sljedeći:

PETAK, 08.08., 20.00 sati, Trg Republike Hrvatske

-          Izložba karikatura

-          Capoeira

-          Sarawati movimento de la Nada

-          Antiqua duet

Iz kategorije: Kultura