Datum objave: 06. Kolovoz 2014

FOTO: Završen SuperUho festival- alternativna scena pronašla novi dom u Šibeniku

Nina Medić
Nina Medić

Sinoć je u Šibeniku održana posljednja večer SuperUho festivala te sada slobodno možemo kazati kako i manje komercijalna glazba itekako ima svoju publiku i budućnost u Šibeniku. Škugorova formula 'manji, intimni festival, s više rocka nego elektronike s tek jednim zvučnim imenom' pokazala se uspješnom kao i koncept oživljavanja derutnih prostora.

Posljednji dan prvog SuperUha u Šibeniku, a nadamo se ne i zadnjeg, počeo je melankoličnom glazbom beogradskog dvojca 'Ti' na sporednoj pozornici, a nastavio se na glavnoj neobičnom kombinacijom senzualnog vokala i drone-metal-art-folk glazbe u interpretaciji osebujne američke kantautorice Chelsea-a  Wolfe.

Punčke su pokazala zašto ih glazbena kritika obožava. Brz, energičan i potentan rock u izvedbi rokerica iz Vinkovaca protresao je publiku.

Britanski electro duo iz Bristola Fuck Buttons bio je 'highlight' večeri, a ljubiteljima elektronike vjerojatno i highlight festivala. Njihova brutalno glasna, ali opet nekako 'bajkovita' glazba vibrirala je prostorom bivšeg pristaništa TEF-a.

Makedonski post-punk bend Bernays Propaganda zaključio je SuperUho što se tiče svirki na sporednom stage-u, dok su na glavnom tu čast imale domaće snage, bend Antenat koji kod publike, sad već možemo reći, prolaze standardno dobro.

Prvim izdanjem SuperUha zadovoljan je i Mate Škugor, organizator festivala: "Super je. Sretan sam. Lokacija je položila sve ispite. Ispalo je čak i bolje od planiranog. U hodu smo realizirali i neke nove ideje poput premještanja DJ-a s pozornice na zgradu. Shvatili smo da će to funkcionirati puno bolje nego da smo ga ostavili na pozornici. Ispalo je bolje nego što smo se nadali. Dok mi izvođači govore da imaju prekrasne backstageove i to je njima najvažnije", izjavio je Mate Škugor nakon završetka trećeg dana s kojim je ujedno i završio festival.

Veselimo se sljedećem, još boljem i raznovrsnijem SuperUhu.

 

Iz kategorije: Kultura