Datum objave: 05. Kolovoz 2014

Dani uličnih bina: Ples, akrobacije, fire show, izložbe i radionice na ulicama Šibenika

Nina Medić
Nina Medić

Šibenske ulice od četvrtka do subote biti će središte žonglerskih, plesnih, akrobatskih, poetskih i glazbenih nastupa, a sve u sklopu još jednog festivala nazvanog Dani uličnih bina. Posjetitelji će osim promatranja i uživanja u nastupima , moći i sami sudjelovati u edukativnim programima i radionicama te sudjelovati u nagradnim igrama.

„Četvrti po redu Dub festival počinje u četvrtak i traje do subote, a program je koncipiran tako da se svaki dan odvija na različitoj lokaciji. Prvi dan festivala otvaramo ga bubnjarskom povorkom u 20 sati na Trgu Kralja Držislava, a zatvaramo filmskom večeri u caffe baru Domald“, najavila je Silvija Papak, predsjednica udruge Ulična bina, koja je organizator festivala.

„Za prvi dan smo pripremili smo nešto što još nije do sada nikad rađeno na uličnom festivalu. Radi se o uličnoj izložbi karikatura svjetski slavnim osobama koje su se okušale svirkom ili žongliranjem na ulici. Ispod karikatura će biti tekst, kad ,gdje i kako su se slavni okušali u uličnim nastupima. Drugi dan kompletan program odvijat će se  na Trgu Republike Hrvatske, ispred katedrale, a otvara ga jedna fantastička trupa iz Splita koji će nam pokazati jednu vatreno-plesnu-glazbenu kombinaciju. Svakako preporučam da se njihov nastup pogleda“, ispričala je Silvija Papak.

Treći dan, zadnji dan festivala održat će se na trgu Ivana Pavla II, na Maloj loži. „Tada nam dolazi još jedna trupa koja se zove Paradidl, a dolaze iz Čakovca. Također, u sklopu festivala imat ćemo i izvlačenje tombole i dodjelu tri nagrade.“

Festival Dani uličnih bina ima za cilj predstaviti i približiti život i rad uličnih umjetnika. Prvi DUB održan je u Šibeniku 2011. kao Dan uličnih bina, ali je s vremenom prerastao u Dane uličnih bina.

Donosimo kompletan program festivala:

ČETVRTAK, 07.08., 20.00 sati, Trg Kralja Držislava

-          Bubnjarska povorka

-          Otvaranje ulične izložbe karikatura

-          Žonglerski show Tontorino

-          filmska večer (caffe bar Domald) 22.00 sati

PETAK, 08.08., 20.00 sati, Trg Republike Hrvatske

-          Izložba karikatura

-          Capoeira

-          Sarawati movimento de la Nada

-          Antiqua duet

SUBOTA, 09.08., 20.00 sati, Trg Ivana Pavla II

-          Keepers of the Rhytm i Paradidl

-          Izvlačenje tombole i dodjela nagrada

-          Fire show

Iz kategorije: Kultura