Datum objave: 04. Kolovoz 2014

FOTO: U Šibeniku počeo SuperUho festival- prva večer ispunila očekivanja

Nina Medić
Nina Medić

Festivalski šušur, karakterističan za početak kolovoza vratio se danas u Šibenik, a Mate Škugor uspio je oživjeti još jedan zapušteni  prostor i od njega  napraviti pravu festivalsku oazu. Riječ je o prostoru pristaništa na bivšem TEF-u neposrednoj blizini plaže Banj jer je upravo na toj lokaciji večeras počeo SuperUho festival. Manji, intimniji od Terranea sa više rocka, manje elektronike. Tako je Mate Škugor, organizator festivala zamislio SuperUho, a tako je i ispalo.

SuperUho su otvorile domaće snage, šibenski bend Diskodelija nastupom na manjem stage-u, nekoliko metara od mora. Američki punk-rock bend Black Lips dobrano je prodrmao glavnim stage-om, pripremivši ga za zvijezda festivala koje su se ovih dana već udomaćile u Šibeniku. Riječ je o bendu The National koji je večeras 'odradio' i svoj treći nastup u Šibeniku. Sada već stari znanci šibenske publike i večeras su bili 'u elementu' nagradivši fanove sa skoro dva puna sata svirke.

Prvu večer nastavljena je uz ritmove zagrebačkog  benda After je bolji od partija, potom beogradskog Repetirora, a zatvorena je uz dežurne DJ-eve SuperUha, gdina. Smeđeg Šećera i Mr. Dirty Harryja.

Mlađi brat Žednog Uha večeras je u Šibenik privukao sasvim solidan broj posjetitelja (prema slobodnoj procjeni 2-3 tisuće) s tim da je večeras 'udarna' večer, s najvećim imenima pa je za očekivati da će sljedeće dvije večeri posjećenost biti znatno manja.

Festival se nastavlja sutra uz bendove: Earth, Esc Life,  Howe Gelb Triage, Rose Windowsa, Tuxedomoon, Cojones, Kandžija i gole žene, Jonathan Toubin & DJ Goce, te Auguste i Feredon na Akustiga stage-u.

Iz kategorije: Kultura