Datum objave: 02. Kolovoz 2014

Odličan početak mini turneje The Nationala u Šibeniku- impresivan nastup na tvrđavi

Nina Medić
Nina Medić

Ako je prvi od tri koncerta američkog benda The National u Šibeniku, održan večeras na tvrđavi sv. Mihovila, bio zagrijavanje teško je zamisliti čime bend može nadmašiti sam sebe na preostala dva.

Večerašnje 'zagrijavanje',  koje je doduše došla popratiti ne tako brojna publika, pa je negdje polovica tribina na tvrđavi bila prazna, bilo je spektakularno.  Možda brojčano mala večerašnja publika bila je itekako raspoložena, baš kao i članovi benda predvođeni pjevačem Mattom Berningerom koji se u potpunosti prepustio trenutku i opuštenoj atmosferi pa je napravio i 'đir' po tribinama pridruživši se razgaljenoj publici.

Baš kao da se sve večeras posložilo na tvrđavi sv. Mihovila, koja se pokazala kao idealna lokacija za ovakvu vrstu koncerta gdje među stoljetnim zidinama Berningerov duboki vokal odzvanjao gotovo mističkim prizvukom; publika i bend kliknuli su na prvu pa su se svi vrlo brzo digli sa svojih sjedećih mjesta i pohrlili u prve redove stvarajući idealnu atmosferu intimnog rock koncerta. Puno je bolje, strastvenije, usklađenije zvučao večeras The National nego primjerice prilikom prvog posjetaŠibeniku na Terraneu.

U nekoliko navrata članovi benda zahvalili su se Mati Škugoru, organizatoru SuperUho festivala koji im je omogućio da održe tri koncerta za redom u Šibeniku. „Dolazi li itko od vas na koncert sutra?“, upitao je u jednom trenutku publiku gitarist The Nationala.Veliki 'vuhuuuu' prelomio se iz publike. „A što je sa preksutra?“, našalio se gitarist.

Prvi koncert je prema svim indikatorima možda trebao biti 'najslabiji' jer ipak je to bio 'dodatni' koncert, najavljen zadnji. Najveći fanovi The Nationala ulaznice su vjerojatno kupili odmah za sutrašnji 'drugi' koncert pa je bilo za očekivati da večeras tribine neće biti ispunjene. Pa ipak, po onome što smo večeras vidjeli niti jedan segment koncerta ne zaslužuje pridjev 'slabo'. Ali, tko zna, možda sutra The National tvrđavu i sve na njoj okrene naopačke. U iščekivanju toga, na portalu donosima djelić večerašnje atmosfere u slikama i videu.

Video

Iz kategorije: Kultura