Datum objave: 13. Lipanj 2014

Poštanske marke, razglednice i pisma stara i preko 100 godina izloženi u Gradskoj knjižnici

Nina Medić
Nina Medić

Društvo filatelista i numizmatičara Šibenik danas je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić otvorilo 13. Nacionalnu filatelističku izložbu mladih. Na izloženim poštanskim markicama, dopisnicama i pismima, od kojih su neki stari i preko stotinu godina, prevladavaju razne teme od sporta, prirode, književnosti, povijesnih ličnosti…

Pasionirani sakupljači poštanskih markica, žigova, pisama, telefonskih kartica, okupljeni su u Društvo filatelista i numizmatičara Šibenik. Predsjednik Društva je Petar Čičin Šain koji je danas otvorio izložbu u knjižnici. „Naše društvo okuplja 40 članova različite dobi; od 90-godišnjaka do tinejdžera. Svi oni pasionirano sakupljaju razne filatelističke predmete. Svatko od njih bavi se različitom temom i izražava svoju ideju. Svi članovi jako su kreativni i znaju ispričati priču, stoga mogu slobodno reći da je Šibenik postao pojam filatelije“, kazao je Petar Čičin Šain.

Ljubav prema filateliji kod njega se javila u već u 11. godini života. „Prvo sam počeo sakupljati poštanske markice na temu olimpijade koja me tada fascinirala. Danas sakupljam poštanske žigove i to me jako okupira. Inače, svaki filatelist bavi se određenom temom jer bi inače bili izgubljeni u tom svijetu poštanskih rekvizita“, ispričao je Čičin Šain.

Današnja izložba je skupina radova mladih filatelista iz cijele Hrvatske koji izlažu na međunarodnim natjecanjima filatelista.

Iz kategorije: Kultura