Datum objave: 06. Lipanj 2014

David Vann na Festivalu kratke priče u Šibeniku: „Imate krajolik kao iz filma Avatar“

Nina Medić
Nina Medić

Kratkim pričama poznatog američkog književnika Davida Vanna, Brazilca Joaoa Paula Cuenca i domaćeg pisca s Visa Senka Karuze, sinoć je završen šibenski dio Festivala europske kratke priče koji je sinoć ponovno ispunio Malu ložu. Festival još danas traje u Zagrebu gdje će se održati i party zatvaranja.

„Nisam mogao odoljeti tom čistom moru pa sam danas zaplivao na vašoj prekrasnoj gradskoj plaži. Ne mogu vjerovati u kakvom prekrasnom gradu živite. Posjetio sam i slapove Krke i jednostavno sam opčinjen. Krajolik je kao iz filma Avatar!“ rekao je oduševljeno David Vann prije nego je pročitao svoju kratku priču 'Rhoda'inspiriranu događajima iz privatnog života književnika.

Nakon Vanna, publici se predstavio simpatični Brazilac Joao Paulo Cuenca koji je imao čast zatvoriti festival. Prije Vanna i Cuence prisutni su uživali u kratkim pričama njemačke književnice Marice Bodrožić, Paola Cognetti-a iz Italije, Škotkinje Jenni Fagan i mladog Zadranina Želimira Periše.

Publiku je posebno nasmijao svojim urnebesnim dosjetkama i odličnom pričom „Teško mi je reći“, viški pisac, Senko Karuza.

Festival europske kratke priče pokrenut je 2002. i jedan je od prvih festivala u Europi posvećenih ovoj književnoj formi.  Ove godine Šibenik je imao čast uz Zagreb biti domaćin dva dana sedmodnevnog festivala.

Iz kategorije: Kultura