Datum objave: 04. Lipanj 2014

Svjetski književnici stigli u Šibenik: „Grad je prekrasan i pun inspiracije za pisanje novih priča“

Nina Medić
Nina Medić

Ponajbolji kratkopričaši sa svih strana svijeta stigli su danas u Šibenik koji je ove godine uz Zagreb domaćin Festivala europske kratke priče. Književnici iz Brazila, Engleske, Njemačke, Nizozemske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, ali i domaće književne snage danas i sutra pričat će Šibenčanima i svima koji se u njemu nađu, priče sa svih strana svijeta.

„ Nadam se da će vas Šibenik inspirirati na pisanje novih lijepih priča, a dok na njegovim uličicama i na kantunima pričate svoje priče, ne zaboravite uživati u ljepotama starog grada. Kako je Šibenik  imenovan gradom davne 1066., a Festival europske kratke priče najstariji europski festival posvećen toj formi, sigurno ćete naći inspiraciju“, poručio je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika na svečanom prijemu književnika u Gradskoj vijećnici.

S gradonačelnikom se složila brazilska književnica Ana Paula Maia: „Šibenik je prekrasan. U brazilu ne postoji niti jedan grad koji bih mogla usporediti s njim. Gradove kao što je vaš viđala sam samo u filmovima, ali kada stigla u Šibenik, jednostavno me impresionirao!“, kazala je oduševljena brazilska književnica.

„Posebno nam je drago što ove godine imamo priliku gostovati u Šibeniku. Poznato je da se festival svake godine osim u Zagrebu održava u još jednom hrvatskom gradu. Uvijek tražimo žive kulturne scene, a Šibenik je ponudio upravo to. Od samog početka imamo odličnu suradnju od Grada i Županije te turističkih zajednica koji su nam pružili podršku tako da još samo ostaje zapečatiti partnerstvo između pisaca i publike“, kazao je Roman Simić Bodrožić, kreativni direktor i urednik festivala.

Donosimo današnji program festivala:

 

Srijeda, 4. Lipnja

13:00

Dobrodošli u Šibenik

Prijam u Uredu gradonačelnika

 

19:00

Predstavljanje

7 glasova – DoSJE suvremene brazilske kratke priče

João Paulo Cuenca, Ana Paula Maia, Paula Parisot, João Anzanello Carrascoza

Muzej Grada Šibenika, Gradska vrata 3

CRO/PORT

 

20:30

Čitanje

Priče sa svih strana svijeta – Noć kratke priče

João Anzanello Carrascoza (Brazil), Emir Imamović Pirke (BiH/Hrvatska), Vesna Lemaić(Slovenija), Jon McGregor (UK), Ana Paula Maia (Brazil), Damir Uzunović (BiH), Tommy Wieringa (Nizozemska)

Mala loža, Trg Ivana Pavla II.

CRO/ENG

 

Iz kategorije: Kultura