Datum objave: 20. Veljača 2014

FOTO: Generalna proba predstave "Veliki manevri u tijesnim ulicama"

Nina Medić
Nina Medić

Generalna proga predstave  „Veliki manevri u tijesnim ulicama“, rađene pod redateljskom palicom Vinka Brešana po tekstu jnjegovog  oca Ive Brešana,  održana je danas u šibenskom kazalištu.

„Ono što me najviše veseli kod rada na ovoj predstavi je što je rađena po tekstu autora koji živi u Šibeniku, redatelj je iz Šibenika, a sam tekst se zbiva u Šibeniku 1920. godine tako da je to neki Šibenik na kub. U predstavi imamo i nekoliko šibenskih glumaca, ali  kada sam malo istraživao otkrio sam da su zapravo svi glumci na neki način povezani sa Šibenikom. Danas imamo generalnu probu i pitanje je samo koliko su glumci zadovoljni sa mnom a ne ja s njima jer je teatar glumačka umjetnost. Nije mi bilo teško raditi po tekstu svog oca jer sam po dva njegova scenarija radio filmove. Ja sam profesionalac i nije mi to bio problem. Ja režiram, on piše! ", kazao nam je Vinko Brešan

Radnjkomedije događa se na tijesnim ulicama Šibenika dvadesetih godina prošlog stoljeća, a karakteri poprimaju prepoznatljive tipološke osobine dalmatinskog podneblja. Tako kroz niz komičnih situacija susrećemo čitavu galeriju likova iz Šibenika, ali i Trogira, Drniša... uvijek spremnih na šalu, na intrigu, ali i bespoštednu osvetu ako ih izvrgnemo poruzi ili poniženju. Zaplet nastaje u trenutku kada propali student Lujo odluči, zahvaljujući situaciji, pokušati provesti eksperiment i provjeriti da li je moguće uvjeriti čovjeka da jest ono što nije, odnosno da je njegov život samo san. Rasplet predstave doznajte na sturašnjoj premijeri u 20.00 sati u HNK Šibenik.

Iz kategorije: Kultura