Datum objave: 30. Prosinac 2013

FOTO – Novogodišnji domjenak kulturnih djelatnika Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Muzej Grada Šibenika, HNK u Šibeniku, Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić i Galerija „Krševan“ na svom su tradicionalnom novogodišnjem domjenku na kraju uspješne i kulturnim zbivanjima bogate 2013. godine okupili brojne suradnike, prijatelje i djelatnike.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Šibenske kulturne ustanove i institucije, Muzej Grada Šibenika, HNK u Šibeniku, Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ i Galerija „Krševan“ te Državni arhiv u Šibeniku i ove su godine organizirali novogodišnji domjenak za svoje djelatnike, suradnike i prijatelje. Bila je to prilika za podsjećanje na sve ono što se u kulturi Grada Šibenika događalo tijekom proteklih 365 dana. Podsjećajući na izložbe, predstave, nove knjige, radionice, projekte i manifestacije koje su se dogodile tijekom 2013. godine Nikica Penđžer, zamjenik gradonačelnika Šibenika, Gojko Lambaša, ravnatelj Muzeja Grada Šibenika, Vilijam Lakić, ravnatelj Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“, Nera Gojanović, ravnateljica HNK u Šibeniku, Nataša Mučalo, ravnateljica Državnog arhiva u Šibeniku i Mirjana Žurić, pročelnica Grada Šibenika za kulturu i društvene djelatnosti, ocijenili su da je, usprkos krizi, a zahvaljujući stvaralaštvu i inventivnosti kulturnih djelatnika, Šibenik imao živ, bogat i kvalitetan kulturni život, a najavljen je i niz novih projekata koji će jamčiti da će i iduće godine Šibenik kao najstariji samorodni hrvatski grad na obali Jadranskog mora, biti jedan od najvažnijih kulturnih centara Hrvatske.
Ravnatelji kulturnih ustanova i institucija posebno su naglasili da su ove godine u svim svojim projektima i aktivnostima imali iznimno dobru i korektnu suradnju s Gradom Šibenikom i Šibensko – kninskom županijom pa je sve što je postignuto zajednički uspjeh.

Iz kategorije: Kultura