Datum objave: 24. Travanj 2012

Šibenčanka Nera Lovrić autorica je najboljeg plakata 52. MDF-a

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Dvadesetsedmogodišnja grafička dizajnerica, Šibenčanka Nera Lovrić izradila je najbolji plakat ovogodišnjeg 52. Međunarodnog dječjeg festivala, koji je danas službeno predstavljen u foajeu kazališta.
Na natječaj je pristiglo čak 56 radova, a članovi Povjerenstva u sastavu Nera Gojanović, Jasenka Ramljak, Zdenka Bilušić, Pavao Roca i Antonijo Šunjerga među njima su izabrali Nerin rad. „Nije imala posebnu protekciju zbog imena, a nismo ni znali da je Šibenčanka, jer su radovi bili šifrirani“, našalila se ravnateljica Nera Gojanović čija je mlada imenjakinja osvojila i dvije tisuće kuna, ulaznice za svečano otvorenje, te festivalsku monografiju.
„Oduševljena sam što će moj plakat predstavljati ovogodišnji festival, jer sam i sama šibensko dite koje je uživalo biti dio dosadašnjih festivala. U izradi plakata koristila sam žarke boje i cvjetne elemente koje sam oblikovala u sličice koje simboliziraju neprekinuti niz dječjeg stvaralaštva kroz sve godine trajanja festivala“, kazala je ponosna autorica.
Tema za izradu plakata bila je, kao i prošle godine „Ruho naših starih“, narodna nošnja zavičaja, a Nerin plakat odabran je među 50-ak impresivnih radova koji će u foajeu kazališta biti izloženi još neko vrijeme.
U uži izbor za nagradu ušlo je još 6 radova, a autori drugoplasiranog i trećeplasiranog rada su Marta Vučković iz Rijeke i Maja Žugec iz Novog Marofa.

Iz kategorije: Kultura