Datum objave: 23. Ožujak 2012

Mišo Kovač dobitnik Porina za životno djelo

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Mišo Kovač, Stjepan Mihaljinec i originalna postava grupe Time dobitnici su ovogodišnje diskografske nagrade Porin za životno djelo, piše Jutarnji list nakon što je Institut hrvatske glazbe objavio je dobitnike Diskografske nagrade Porin za životno djelo 2012. godine. Kako kažu organizatori Porina, Mišo je nezaobilazno ime naše domaće glazbe, a karizma koju je zadržao i gradio kroz sve ove godine na ovaj se način konačno i službeno potvrđuje.
Zna to i legendarni pjevač, koji je na vijest o nagradi kazao: „Drago mi je da me je napokon priznala i struka.“
Šibenčanin Mate Mišo Kovač najpopularniji je izvođač zabavne glave koji se davno upisao u stranice glazbenih legenda. Jedni je pjevač koji je u bogatoj karijeri uspio napuniti poljudski stadion u Splitu s 50 tisuća ljudi, a pretprošle godine Arenu Zagreb. Nebrojene Mišine hitove, poput 'Ti si pjesma moje duše', 'Svi pjevaju', 'Ostala si uvijek ista', 'Proplakat će zora', 'Drugi joj raspliće kosu', 'Jedan dan života' publika na koncertima pjeva zborski vođena tek 'dirigentskim' prstom pjevača velike karizme.

Porini će Miši i ostalim nagrađenima biti uručeni 5. svibnja na središnjoj dodjeli čiji su domaćini gradovi Opatija i Rijeka. (Jutarnji list)

Iz kategorije: Kultura