Sidebar Menu

Datum objave: 12. Ožujak 2012

Vilijam Lakić predložen za novog ravnatelja šibenske gradske knjižnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Vilijama Lakić, vršitelja dužnosti ravnatelja Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" predložilo je Upravo vijeće te ustanove Gradskom vijeću Grada Šibenika za novog ravnatelja nakon što su danas razmotrili sve četiri molbe koje su stigle na natječaj za tu funkciju. Po riječima Miroslava Škugora, predsjednika UV Gradske knjižnice, dvije su molbe odbačene kao nepotpune, pa se biralo između Lakića i Diane Erceg, rođene Šibenčanke koja radi u knjižnici Fakulteta za građevinarstvo i arhitekturu u Splitu:"Oboje kandidata imali su dobre reference, ali je Vilijam Lakić imao konkretniji program rada Gradske knjižnice, a uzeli smo u obzir  da je bio dugogodišnji suradnika bivšeg ravnatelja Milivoja Zenića koji je zaslužan za današnji status i renome knjižnice", kazao nam je nakon sjednice Upravnog vijeća Miroslav Škugor. 

Vilijam Lakić je profesor socijologije i filozofije, a u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorića" radi od početka svog radnog staža, više od 25 godina. On će tako, najvjerojatnije, postati nasljednikom svog dugogodišnjeg kolege i prijatelja Milivoja Zenića, koji je krajem prošle godine iznenado preminuo, a ostavo je trajni pečat u djelovanju šibenske gradske knjižnice. 

Foto: Šibenski novi tjednik

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam