Datum objave: 11. Veljača 2020

TKO IH NE BI PODRŽAO / Ove djevojke su 100 postotni invalidi, ali to ih ne priječi da plešu, završavaju školu i sudjeluju na sportskim natjecanjima

Diana Ferić
Diana Ferić

Svaka im čast, komentirali su  sudionici 1. humanitarnog plesa pod maskama u organizaciji šibenskog ženskog kluba Lionsa Luce vidjevši na plesnom podiju djevojke u invalidskim kolicima Niku Rajić i Juliju Karadakić predvođene Marijanom Raić, predsjednicom udruge Aurora koja brine o tjelesnim invalidima, kako plešu i ne obaziru se na  to što su 100 postotni invalidi. I to je bit skrbi o njima - učiniti ih ravnopravnim članovima lokalne zajednice što njihova predsjednica uspješno radi.

 

"Šibenske Luce su nam prije dvije godine donirale ljuljačku za djecu invalide koju smo postavili na dječjem igralištu na Meterizama. Mi smo došle na njihov ples pod maskama kako bi im na isti način uzvratile i uživamo", kazala nam je Marijana Rajić.

Svi se sjećaju da su te cure sudjelovale i na  natjecanju Wings for life world run Zadar  i tada su još pokazale da za njih nema prepreka za normalan život. I tako nastavljaju i dalje. Nika i Julija pripremaju se za državno prvenstvo za invalide u karateu. One daju sve od sebe, ali bi im i lokalna zajednica trebala uzvrati. Julija je završila srednju ekonomsku školu i nedavno se prijavila na Zavod za zapošljavanje. Vidjet ćemo koliko će joj trebati da se zaposli i koliko tvrtki poštuje zakonsku odredbu da poduzeća s više od 20 radnika moraju zaposliti najmanje 3 posto osoba s invaliditetom.

Iz kategorije: Hrvatska