Datum objave: 28. Travanj 2024

60. ROĐENDAN ŠIBENSKOG ROCKA / Legendarni šibenski bubnjar Nikica Šprljan od HGU-a i Tomislava Vukorepe dobio na poklon komplet ploča Grupe Mi

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska glazbena unija Podružnica Šibenik i Tomislav Vukorepa poklonili su u povodu obilježavanja 60. rođendana šibenskog rock and rolla komplet savršeno očuvanih ploča Grupe Mi, legendarnom bubnjaru i začetniku rock glazbe (ne samo) u Šibeniku Nikici Šprljanu.
Nikica Šprljan je modernu glazbu počeo svirati 1962. godine u VIS-u „Mjesečari” iz kojeg je prešao u VIS „Magneti”, prvi šibenski i dalmatinski rock sastav koji je svirao rock glazbu, a od kojeg nastaje slavna Grupa Mi koja je bila jedan od nositelja rock kulture i glazbe šezdesetih godina 20. stoljeća. Grupa Mi je u naponu snage snimila tri singl ploče s bezvremenim hitovima. Danas su originalni singlovi Grupe Mi veliki diskografski raritet. Nikioca, koji na njima svira, nije imao pa se Tomislav Vukorepa kao jedan od čuvara šibenske rock baštine potrudio i pronašao savršeno očuvane primjerke te ih je u suradnji s HGU-om poklonio Šprljanu.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3