Datum objave: 31. Srpanj 2023

MISS ŽUPANIJE / Šibensko - kninska županija dala je najviše hrvatskih misica,tko će je na izboru zastupati ove godine ?

Diana Ferić
Diana Ferić

Dugoočekivani izbor Miss Šibensko-kninske županije za Miss Hrvatske 2023 održat će se 9.kolovoza na gradskom trgu Rudina u Primoštenu pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije i uz potporu župana Marka Jelića, načelnika Općine Primošten Stipe Petrine te Turističke zajednice Primošten.

Dok čekamo koja će djevojka predstavljati ovu županiju na nadolazećem izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta u studenome u Zagrebu prisjetimo se nekih pobjednica koje su Hrvatsku predstavljale na izboru za Miss svijeta. Naime najviše dosadašnjih misica dolazi upravo iz Šibenika; Nina Slamić, Maja Cvjetković, Ivana Ergić, Katarina Prnjak, Maja Spahija. Hoće li neka od novih kandidatkinja naslijediti jednu od ovih okrunjenih ljepotica preostaje nam tek vidjeti.
Ovogodišnje finalistice već se pripremaju za izbor, a više o njima donosimo u nastavku:

ELA ŠIPIĆ: Sedamnaestogodišnja učenica Ekonomske škole izuzetno voli ples. Pleše od malih nogu, no posebno mjesto u njenom srcu ima mažoret ples.
IVANA DŽELALIJA: Završila jepreddiplomski studij Prehrambene tehnologije na Kemijsko – tehnološkom fakultetu u Splitu, a trenutno je na diplomskom studiju Upravljanja sigurnošću hrane na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.
PAULA SRDAREV: Dvadesettrogodišnja studentica iz Vodica trenutno je na diplomskom studiju na Sveučilištu Libertas u Zagrebu. 
ANTEA KRNIĆ: Ova brza i spretna dvadesetjednogodišnja djevojka svoju disciplinu i upornost naučila je na kickboxingu. Iako joj je ta disciplina od velike koristi i voli taj sport, sada se malo primirila i svoje slobodno vrijeme krati s fitnessom.
VIKTORIJA VUKIČEVIĆ: Dvadesetjednogodišnja mlada Šibenčanka po struci je ekonomistica. Uvijek u žurbi i trku pa gradsku gužvu i destinacije koje prelazi voli prijeći biciklom.
TEREZA BERAČ: Osamnaestogodišnja maturantica pohađa Ekonomsku školu i još nije sigurna gdje će nakon mature, no jedno je sigurno, negdje gdje ima puno sporta.
MARTA LEKOVIĆ: Dvadesetdvogodišnja Marta postigla je izuzetan uspjeh u plivačkoj karijeri te je kao bivša profesionalna plivačica dobila stipendiju te je završila impresivan studij molekularne biologije u Americi.
LORENA SMETIŠKO: Mlada sedamnaestogodišnja agroturistička tehničarka se od malih nogu bavi suvremenim plesom i to joj je prva velika ljubav.

Dizajnerica koja će predstaviti svoju kolekciju je Gina Grbin, a djevojke će nositi i vjenčanice salona vjenčanica Šibenska Perla.

U glazbenom dijelu programa za Miss Šibensko-kninske županije 2023 nastupiti će Petar Dragojević i Amir Kazić Leo. Program će voditi Edita Lučić Jelić i Frano Ridjan”, istaknula je Iva Loparić Kontek, vlasnica licence izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli