Datum objave: 10. Kolovoz 2022

MODA I BAŠTINA / Novi život starih jadrijskih kupaćih kostima, poslije 100 godina dame ponovno u njima šetaju Jadrijom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kupaći kostimi koje je prema fotografijama iz zlatnog doba Jadrije, dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća rekonstruirala, kreirala i sašila modna kreatorica Karmen Herceg imat će „svoj život” i nakon modne revije koja je održana prije nekoliko dana na Jadriji, u restoranu Jadrija jer su svi našli svoga kupca.

Moći će ih se  vidjeti na plaži na Jadriji. Neke gospođe koje su kupili kupaće kostime na aukciji na modnoj reviji obukle su ih i prošetale Jadrijom iste večeri. To potvrđuje da je Karmen Herceg napravila dobar posao jer je očito  kreirala i sašila  nosive modele prema predlošcima starim gotovo 100 godina. Tako se promovira se baština tog gradskog kupališta i otima zaboravu. 

Ti kupaći kostimi bili su u to vrijeme zadnji modni krik i svjedoče o tome da su Šibenčanke tog doba bile modne osviještene i da su itekako držale do svog izgleda. Rekonstruirani su prema fotografijama koje je prikupila Udruga Volim Šibenik, a ta je udruga i organizirala modnu reviju u sklopu manifestacija „A sad svi na Jadriju”, održane u povodu 100. rođendana gradskog kupališta Jadrija.
Iz kategorije: Glazba & Spektakli