Datum objave: 03. Kolovoz 2022

TO JE TREBALO DOŽIVJETI / Psihodelični australski rockeri King Gizzard & The Lizard Wizard "zapalili" publiku na prepunoj tvrđavi svetog Mihovila, večeras ponovo nastupaju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Psihodelični australski rockeri King Gizzard & The Lizard Wizard održali su sinoć pred brojnom publikom svoj prvi koncert na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. Drugi njihov nastup predviđen je za večeras,a mnogi koji su bili sinoć na koncertu željeli bi doći večeras po BIS, kako je napisao na Šibenik IN -u glazbeni kritičar i urednik tog portala Marko Podrug.

Nitko nije siguran što se ono sinoć dogodilo na sv. Mihovilu. Došli su s fudbalerkama, u kroksicama i majicama u kojima su vjerojatno noć prije i spavali, pričali su nešto na australskom naglasku koji nitko ne razumije, svirali su gitare na "V" kojih su se do danas odrekli čak i njemački metalci, odradili su žanrovski razbacan koncert i otišli bez bisa.Nitko nije siguran što se ono sinoć dogodilo na sv. Mihovilu, ali svi se večeras žele vratiti po još”, kaže Podrug.

Brate ovi su potpuno ludi. Kao da su se alieni spustili na zemlju i nalizali tripa, pa krenuli svirati miks heavy metala, rocka i funkyja. A je...o zvuče”, objavio je na svom Facebook profili novinar, glazbeni i filmski kritičar Samir Milla.

Kritičari ih redovno proglašavaju jednim od najkreativnijih rock bendova ikada, a samo u 2017. godini izbacili su čak pet albuma. Brojke su to koje neki bendovi ne dosegnu ni u čitavoj karijeri.

Njihovo premijerno pojavljivanje u Hrvatskoj trebalo se održati u zagrebačkoj Tvornici kulture, koja se rasprodala u svega nekoliko dana, no uslijed pandemije bend nikad nije krenuo na tu turneju. Nakon što je postalo jasno da zbog rasporeda i rutinga nove turneje Gizzardi u Hrvatsku mogu doći samo početkom kolovoza, band se odlučio za dva nastupa na jednoj od najljepših pozornica u ovom dijelu Europe.

FOTO: Sanja Junaković

Iz kategorije: Glazba & Spektakli