Sidebar Menu

Datum objave: 11. Lipanj 2022

GLAZBA NA LIVADI / Šibenska glazbena škola potiče zanimanje djece za ne baš popularne instrumente

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Veliko zanimanje djece i njihvih roditelja izazvala je današnja manifestacija „Glazba na livadi” koju je na travnjaku isprewd kluba Azimut u Šibeniku organizirala šibenska glazbena škola. Željeli su predstaviti djeci neke instrumente poput violončela i saksofona koji djeci kod upisa u glazbenu školu baš i nisu privlačni. Uglavnom većina želi svirati klavir ili gitaru.

„Ovu smo manifestaciju organizirali upravo sada jer smo raspisali audicija za upis u 1. razred osnovne glazbene škole. Većina djece je uvijek zainteresirana za klavir i gitaru, rijetko violinu, a za druge instrumente izuzetno rijetko, gotovo nikad. Mi bismo to željeli promijeniti tako da smo djeci predstavili i druge instrumente koje bi itekako mogli zavoljeti, ako ih pokušaju svirati”, kaže Ruža Raguž Cukrov, ravnateljica Glazbene škole “ Ivana Lukačića” u Šibeniku.

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.