Datum objave: 29. Travanj 2022

NJEZINO INDIJSKO VJENČANJE / Nakon Zagreba i Šibenika Šibenčanka Barbara i Aman vjenčali su se i u Indiji na trodnevnoj tradicionalnoj ceremoniji

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mlada šibenska uspješna poduzetnica Barbara Maheshwari i njezin suprug Indijac Aman vjenčali su se po treći put bez da su se rastavljali – prvi put prije tri godine službeno u Zagrebu ,samo pred matičarom, prošlog ljeta u Šibeniku, u šibenskoj katedrali i prije nekoliko dana u Indiji, prema tradicionalnim indijskim običajima na velebnom događanju koje je trajalo tri dana i imalo 1 200 uzvanika.

U toj posebnoj ceremoniji uživala je i skupina Šibenčana – Barbarina obitelj, rodbina i prijatelji koji su sudjelovali u ceremoniji obučeni u tradicionalnu odjeću i poštujući sve rituale od toga da su sve žene morale uoči vjenčanja pristati na oslikavanje ruku kanom što je simbol sreće i blagostanja do tradicionalnih plesova.

Aman se, inače, kako nam je objasnila Barbara oženio zapravo četiri puta. „Poštujući običaje otišao je kod astrologa koji mu je rekao da je manglik i da se najprije mora oženiti za stablo što je on i učinio”, objašnjava Barbara.

„Vjenčanja u Indiji traju i do šest dana, ali mi smo pojednostavili stvar pa je naše trajalo tri dana. Počelo je u Koti 23. travnja i tu je bilo 1200 ljudi . Izgledalo je kao festival na travi. Nastavilo se 24. i 25. travnja u Udaipuru, u Raffles resortu koji se nalazi na sredini jezera u kojem ima krokodila. Moj suprug Aman je prije pira javio osoblju da premjeste krokodile na suprotnu obalu jezera. Svaki uzvanik koji je odsjeo u resortu imao je svog batlera”, otkrila nam je Barbara samo neke detalje o svom egzotičnom vjenčanju.

Na svadbi su pjevali poznati indijski pjevači Mika i Sonu.

Svatko tko malo bolje poznaje tu mladu, uspješnu poslovnu ženu zna da je kod nje puno toga u životu neuobičajeno pa je ova priča o višekratnim vjenčanjima samo još jedna takva epizoda u njezinom životu. Još kao sedamnaestogodišnja gimnazijalka osamostalila se od roditelja, preselila u podstanarski stan i osnovala svoju agenciju za organiziranje evenata i angažiranje hostesa pod nazivom "Štiklom do uspjeha". No nije zanemarila obrazovanje pa je nakon završene gimnazije, otišla na školovanje u Zagreb gdje je završila sociologiju, komunikologiju i knjigovodstvo, a nakon toga MBA i Business School Cotrugli. Životni put ju je 2017. godine odveo u London u kojem  je uspješno radila kao konzultantica, a prije dvije je sa suprugom  otvorila konačno i svoju firmu REMOTE BOB. Za tvrtke iz Londona pronalazi zaposlenike koji im iz Hrvatske i drugih država u regiji obavljaju određene poslove što je dobro  i za jedne i za druge jer je tvrtkama to jeftinija radna snaga, zaposlenici iz regije zarađuje više nego što bi dobili radeći za tvrtke u Hrvatskoj.
 
Aman radi u sektoru privatnog obrazovanja, po struci je IT inženjer i završio je MBA u Londonu. Poduzetnik je, s firmama u Indiji i Dubaiju i globalnim nagradama,a velika ljubav mu je glazba pa je zapjevao i na vjenčanju u Indiji i na onom u Šibeniku.
Taj se mladi bračni par, koji se upoznao u Londonu, prije dvije godine preselio u Zagreb.

 

 

 

Video

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3