Sidebar Menu

Datum objave: 14. Prosinac 2021

BOŽIĆNI TINEL U AZIMUTU / Lani ga niste smjeli vidjeti i baš zato ove godine morate

Diana Ferić
Diana Ferić

U galeriji Azimut u Šibeniku otvoren je „Božićni tinel“ – jedinstvena art & craft izložba koju zajednički organiziraju Azimut i šibenska mreža kulturne suradnje „Kolektiv 4B“.

U čarobnom ambijentu srednjovjekovnih šibenskih bunara očekuje vas preko stotinu radova 23 domaća umjetnika i kreativca. Od umjetničkih slika, grafika i fotografija, preko skulptura i instalacija, do nakita, ukrasa i unikatnih predmeta za svakodnevnu uporabu. Na ovogodišnjem „Tinelu“ radove su izložili Zvonimr Vila, Koraljko Greben, Branka Grubić, Nives Čičin Šain, Danijel Hrg, Lana Martinović Čala, Denis Jakovljević, JUMA, Nives Bujas Božajić, Anita Franin Pećarica, Dolores Bujas, Lulas Art, Ruk.sak, Zrinka Magazin, PRIXSA, Adriana Tanfara, Ivana Antić Stošić, KEŠIDOV, Nino Šolić, Blanka Hrg Pobrić, MAR MAR, Marinko Miše i Adrijana Diklić. Mjesto pod borom ovogodišnjeg Božićnog tinela našla je i zbirka knjiga i slikovnica domaćih autora koje nam donosi Fotopoetika.

Izložba je prodajnog karaktera. Posjetitelji mogu izravno od autora kupiti umjetnička djela i unikatne, ručno rađene predmete. Kupnja djela izravno kod umjetnika je idealan i originalan poklon od srca, ali i najbolji način podrške domaće kreativne scene. Izložba će i ove godine zaživjeti u virtualnom svijetu. Na Internet stranici www.azimut.art/bozicni-tinel/ posjetitelji će moći razgledati izložbu iz udobnosti vlastitog doma, pregledavati radove, saznati više o autorima i stupiti u izravni kontakt s njima.

Za organizatore ovaj događaj ima i poseban emotivni naboj. Lanjski „Božićni tinel“ izazvao je veliku pažnju Šibenčana, ali i cijele hrvatske javnosti. Zbog mjera koje su tih dana stupile na snagu, trebao je biti otkazan kao i sva druga kulturna događanja po gradu. Umjesto toga, umjetnici su nastavili dostavljati svoje radove pod geslom „kultura se ne može otkazati“. Izložba je postavljena i „tinel“ je zasjao u punom božićnom sjaju, a odmah po postavljanju je i „svečano“ zatvoren. Priča o „tvrdoglavoj“ izložbi koja se nije dala otkazati utjelovila je božićni duh koji nam je svima tako nedostajao. I bacila iskru zajedništva koja je vrlo brzo prerasla u ono što danas zovemo Kolektiv 4B – šibenska mreža kulturne suradnje.

FOTO: Zrinka Magazin

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.