Datum objave: 28. Studeni 2021

PARTILI TENORI / Tradicionalni koncert "A i vi ste s nama iako vas nema" održan sinoć u šibenskom kazalištu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tradicionalni, 18. koncert ‘A i vi ste s nama iako vas nima’ u sjećanje na umrle tenore Joška Arasa Biću i Tonija Grguričina uvijek je za Šibenčane posebno emotivan pa je tako bilo i sinoć u šibenskom kazalištu, Nastupili su One night stand, Klapa Stine Zagreb, Marko Pecotić Peco, Klapa Sinj, Ive Županović te šibenski bend Nas Quattros. Posebno dirljivo bilo je kada su kolege iz više klapa izveli pjesmu Dinka Škevina „Partili tenori”.

Voditelj i ove večeri sjećanja na šibenske tenore bio je Nikola Urukalo.

 

Joško Aras Biće bio je prvi tenor klape Fortica skoro od njenih samih početaka. Bio je izuzetan glazbenik, pjevač vrhunskih sposobnosti. Njegov gubitak, nakon kratke i teške bolesti, bio je iznenadan i ostavio je neizbrisiv trag na članove Fortice i sve koji su ga znali.

Toni Grguričin kao prvi tenor klape Teuta, a svojim talentom i radom ponio je klapu do priznanja kakve mnoge klape nisu dobile nakon desetljeća djelovanja. Bio je poznat u klapskim krugovima kao talent i radnik. Iznenadni gubitak Tonija Grguričina zatekao je sve, a klapa Teuta od tog je trenutka prestala je s radom i otišla u povijest kao klapa, koja je svojom kvalitetom zasjenila mnoge u samo pet godina djelovanja.

Kada je poginuo u prometnoj nesreći kod Boraje, vraćajući se u Split, gdje je studirao na glazbenoj akademiji, Toniju Grguričinu bile su 23 godine, a Joško Aras Biće preminuo je od galopirajućeg raka pluća u 29. godini

Koncert je organizirala  Zajednica udruga klapa Šibensko – Kninske županije,a suorganizatori  su  Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP i Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku.

Foto: Facebook

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli