Datum objave: 10. Rujan 2021

TRADICIONALNI KONCERT ZA KRAJ LJETA / Šibenska narodna glazba i 4 tenora zabavili i raspjevali publiku na svetom Mihovilu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nije teško bilo zaključiti i prije večerašnjeg nastupa   Šibenske  narodne glazbe na tvrđavi svetog Mihovila  da će koncert na kojem oni sviraju, a pjevaju  4 tenora biti za publiku  dobitna kombinacija  i upravo je tako bilo. Na repertoaru su bile popularni hitovi  strane i domaće glazbe, poznate arije i talijanske kancone. 

Počelo je instrumentalnom izvedbom pjesme  Phila Collinsa "Another Day in Paradise". Potom  su Četiri i tenora,  jedan  po jedna izveli po jednu pjesmu - Filip Hozjak filmsku numeru, Vladimir Garić  "Zagrljene" Zdravka Čolića,  Marko Pecotić Peco poznati  hit Lionela Richieja "Hallo", a, kako su ga predstavila ostala trojica, domaćin, Đani Stipaničev jednu, kako je rekao, domaću koja se izvodi u Masnoj ulici.  Bila je to "Odiseja"  Lea Martina, a domaća je jer je upravo u Masnoj ulici često izvodi šibenski  trubadur Vlađa Nalis. 
Nakon toga slijedio je set poznatih opernih arija, pa nekoliko  instrumentala, potom talijanske šansone  da bi pri kraju tenori zapjevali i nešto što nije dio njihovog stalnog repertoara  - Bijelo Dugme "Sanjao sam noćas da te nema" i pjesmu Meri Cetinić   "More, more". Nakon toga je Šibenska narodna glazba odsvirala Pink Floyde i "Another Brick  in the Wall " da bi koncert završio novim hitom Četiri tenora, pobjedničkom pjesmom s ovogodišnjeg Festivala dalmatinske šansone u Šibeniku "Noćas te sanjam majko". No to naravno nije bilo sve  jer su na bis, očekivano izveli "O sole mio" i tek tada je bio kraj koji  je publika dočekala na nogama i s ovacijama. 
Glazbu za večerašnji koncert izabrao je maestro Damir Marušić, a šezdesetak glazbara proteklih je dana neumorno vježbalo  i uspješno savladalo  taj raznovrsni i zahtjevni repertoar  koji se sastojao od klasike do disco numera. 
Tim koncertom završila je i ovoljetna glazbena sezona na tvrđavi svetog Mihovila. 
Iz kategorije: Glazba & Spektakli