Datum objave: 08. Ožujak 2020

MODNA SCENA / Šibenčanka Đina Grbin ponovno briljarala "rane uz rame" s renomiranim hrvatskih modnim dizajnerima

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska modna kreatorica Đina Grbin sa svojim modnim brendom Sani Design postala je dio etablirane i renomirane hrvatske modne scene što je potvrdio i posljednji Zagreb Fashion Destination na kojem je nastupila sa svojom kolekcijom.

Novost je da se prvi put predstavila s avangardnim uniseks modelima koje su ovog puta nosila dva manekena.

 

Njezine je modele na tom prestižnom modnom događanju koje je održano prošlog tjedna u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu nosila i poznata manekenka porijeklom iz Šibenika Marijana Kužina Žugelj, a u ostalim njezinim kreacijama modnom pistom su prošetale manekenke i manekeni agencije Talija Tihane Harapin Zalepugin.

"Jako sam zadovoljna prezentacijom na ZFD -u. Nisam se nadala takvom odazivu ni tako dobrim komentarima od struke. Istinski nisam. Ja sam jedina dobila dva buketa cvića nakon revije. Došlo mi je puno klijentica koje žive u Zagrebu, a kupuju moje kreacije na web-u. To me oduševilo. A kad se sjetim da sam skoro pa otkazala odlazak na tu modnu reviju. Moje kolekcije su uvijek monokromne, jer mi je život obojen. Prevladava crna boja uz nešto sive i bijele.   Moja dojeća nastaje destrukcijom, a bezvremenska je i može se nosi bilo kada", kaže Đina Grbin.

To je njezin treći nastup ZFD - u. Pozvao ju je organizator i producent Tonči Šundov, vlasnik licence za splitsku Monturu.

Iz sezone u sezonu, ZFD pomiče granice i iznova oduševljava, kako su napisali modni kritičari. Ideja povezivanja mode s ostalim granama umjetnosti, ono je što se uvijek može iščitati između redaka kada krene revija na ovoj manifestaciji. Bezvremenska ljepota umjetnosti, bila je inspiracija za ovogodišnji Zagreb Fashion Destination, koji je prve večeri u Meštrovićevom paviljonu, okupio brojne zaljubljenike u modu. ZFD svakako postaje sinonim za umjetnički izričaj koji ne poznaje granice, a na hrvatsku modnu scenu, odašilje iznimnu kreativnost i bezgraničnu maštu, što je prva večer uz osam dizajnera, savršeno prikazala.

Uspjeli smo dokazati da hrvatski modni projekti mogu izgledati poput najboljih svjetskih produkcija, a Zagreb je sinoć bio prava europska modna destinacija na kojoj su se predstavile izvrsne kolekcije etabliranih i mladih dizajnera u epicentru hrvatske umjetnosti - Meštrovićevom paviljonu. A bila je to tek prva večer ZFD-a“ , ističe Tonči Šundov, producent ZFD-a.

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli