Sidebar Menu

Datum objave: 10. Veljača 2020

OBNOVLJENA TRADICIJA / Pogledajte kako je bilo na 1. humanitarnom plesu pod maskama koji su organizirale šibenske LUCE

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi humanitarni ples pod maskama koji su sinoć, nedjelja 9. veljače organizirale neumorne članice šibenskog ženskog Lions kluca Luce je uspio. Privukao je stotinjak ljudi dobre volje koji su na taj način dali svoj doprinos  donaciji namijenjenoj  šibenskom rodilištu, a uz to su se i dobro zabavili. Bilo je vrlo zanimljivih i originalnih maski od grupnih poput šeika i njihovih pratilja iz Dubaija, novogodišnjih borića, Iraca u koje su se maškarali MUrterini koji su dijelili i avionsku kartu u jednom pravcu za Dublin ili pak  mladenaca i svatova koje su dočarali zaposlenici šibenskog rodilišta do pojedinačnih  originalnih kostima poput  Fride Kahlo i Diega Rivere  za koje su bračni par Mirjana i Frane Baica dobili drugu nagradu. Prvu su osvojili zaposlenici  šibenskog rodilišta, a treću Murterini no nagradu su zaslužili  svi koji su došli  podržavši tako želju LUCA da se obnovi tradicija plesa pod maskama u Šibeniku, koji se nekada održava u hotelu Krka,  i da se pri tome humanitarno djeluje. Nisu izostale niti članice šibenske udruge Aurora koja okuplja tjelesne invalide i njihove obitelji.

Zanimljivo je  da je priv put unazad više od pola stoljeća poslužena šibenska pokladna salata za koju je recept pronašla redakcija časopisa "Volim Šibenik" , a koja se jela na maskenbalu 1936. godine  u čast odlaska veslača Krke na Olimpijske igre,a i tada je kao na sinoćnjem plesu u Atriju bilo puno Zadrana.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.