Sidebar Menu

Datum objave: 07. Prosinac 2019

SVETI NIKOLA / Blagdanski pohod svetog Nikole i Krampusice Šibenikom, započeo je u - knjižnici

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sveti Nikola zaštitnika zaručnika, putnika, pomoraca i djece koji je u noći na 6. prosinca donio darove i djeci koja su cijelu godinu bila dobra, ostavio u čizmicama, svoj pohod Šibenikom u pratnji simpatične Krampusicem započeo je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića.Tu je čitao najljepša pisma koja je dobio od šibenske djece i nagrađivao ih slatkišima, knjigama i drugim lijepim poklonima. Krampusica, koja je pokušala sakriti poklone i spriječiti svetog Nikolu da obraduje djecu na kraju se pokazala sasvim drukčijom. Priznala je da voli knjige i skoro je zaplakala slušajući divna pisma šibenskih djevojčica i dječaka upućenih svetom Nikoli.

Dolasku svetog Nikole prethdio je igrokaz "Pisma svetom Nikoli" kojeg su izveli polaznici radionica Odjela za vizualnu kulturu Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" Mak Imamović, Daniel Ljumeži, Nikolina Mlađenović i Lana Stanić. 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam