Datum objave: 13. Srpanj 2015

Od danas na našem portalu kuhajte s Rudijem Štefanom i pratite naše "Gastro užitke

Diana Ferić
Diana Ferić

Konobu „Pelegrini“, šibenskog ugostitelja, kuhara i poduzetnika Rudija Štefana, magazin „Dobra hrana“, u sklopu zajedničkog projekta „Jutarnjeg lista“ i „Vinart“ d.o.o. „Dobri restorani“, proglasio je najboljim restoranom u Hrvatskoj i Dalmaciji. U obrazloženju ove prestižne titule naglašava se da je „Pelegrini“ proglašen najboljim temeljem glasova vrsnih poznavatelja hrvatske gastronomske scene te vodećih hrvatskih ugostitelja, kuhara, poslovnih ljudi i vinara. Posebnu vrijednost tom priznanju dali su nacionalni mediji naglašavajući u svojim izvješćima sa svečane inauguracije pobjednika održane u zagrebačkom hotelu „Hilton“, da pobjeda Rudija Štefana i njegovog „Pelegrinija“ nije iznenađenje, jer je riječ o renomiranom restoranu koji je već godinama u vrhu hrvatske gastronomske ponude.

Proglašenje konobe „Pelegrini“ najboljim restoranom u Hrvatskoj velika je stvar i za Šibenik no to na lokalnoj razini baš i nije prepoznato kao ni, možda čak i važnija činjenica, da je Rudi Štefan opravdao golemu odgovornost koja proizlazi iz položaja njegove konobe tik uz katedralu sv. Jakova i Trg Republike Hrvatske, dakle u srcu jednog od najvažnijih i najvrjednijih kulturno – povijesnih ambijenata koje Hrvatska ima, a koji je uz Krku i Kornate najvažnija globalna turistička zastava Šibenika i Šibensko – kninske županije. Rudi

Važno je primijetiti da on ni u jednom trenutku nije pristao na kompromise i da se ni za milimetar nije spuštao ispod kulturne i civilizacijske razine koju nameće adresa konobe „Pelegrini“, a k tome je sve to dodatno oplemenio svojim kulinarskim vizionarstvom, kreativnom autorskom kuhinjom i primjerenom razinom usluge. Rudi Štefan se kao kuhar nametnuo i etablirao na nimalo lak način, hrabrim originalnim gastronomskim interpretacijama izvornih, tradicionalnih namirnica i kreativnim jelima u kojima inovativnost nikad nije išla nauštrb ukusa, pa ga se opravdano smatra začetnikom moderne gastronomije u Šibeniku. O Rudijevom životnom putu možete više pročitati u 3. broju našeg časopisa „Volim Šibenik“, a uz ovaj tekst koji je najava objavljivanja njegovih originalnih recepata na našem portalu u rubrici donosimo samo jednu njegovu izjavu o tomu kako se odlučio otvoriti restoran u Šibeniku: „Shvatio sam da je došlo vrijeme da se negdje skrasim. Odlučio sam se za Šibenik jer to je moj grad, tu mi je obitelj, tu sam rođen i znao sam da tu mogu najbolje ostvariti svoje potencijale“, kaže Rudi.

Na našem portalu, u rubrici „Gatro užitci“ svakog ponedjeljka i četvrtka pronaći ćete novi recept ovog, sada već slavnog chefa, utemeljn samo na domćim namirnicama i u skladu s mediteranskom kuhinjom koje je spremao za naš časopis „Šibenik tim“. U slast!
 

Iz kategorije: Gastro užitci
Označeno u: