Datum objave: 14. Kolovoz 2023

ŠIBENSKA PIJACA / Ponuda je bogata, obilna i sočna još samo da uz cijene piše KN umjesto EUR dalo bi se i nešto kupiti, a ne samo guštati u razgledavanju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenska je tržnica danas bila bogata. Ponuda je bila obilna i sočna, a gotovo sve je bilo svježe i odlične kakvoće. Još da uz cijene piše KN umjesto EUR dalo bi se i nešto kupiti, a ne samo guštati u razgledavanju ukusnih i mirisnih plodina. Od neke pomoći nisu bile ni tzv. akcije jer su recimo smokve na „akciji” stajale 3 eura. Cata se tržila po 1,5 eura za kilogram, ćentruni po 0,80 do 1 euro, pomidore 1 do 2 eura, a za velika, sočna i ukusna Volovska srca trebalo je izdvojiti 3 do 4 eura, a na jednom mjestu gdje i nisu bile baš najbolje čak 5 eura. Breskve su se tržile po 3 do 5 eura, a mogle su se naći i one mirisne vinogradske breskve koje su prava rijetkost, ali nisu bile skupe koliko se moglo očekivati. Stolno se grožđe prodavalo po cijeni nakita – 5 eura za kilogram. Bilo je i izvrsne ljutike po 4 eura koliko su prodavači tražili i za crvenu papriku rogu, euro više nego za prve svježe jabuke.
Dojam je da je na tržnici danas bilo više turista nego domaćeg svijeta. Turisti uglavnom nisu pitali za cijene, a najviše ih se jatilo oko klupa na kojima se prodavalo maslinovo ulje.

Iz kategorije: Fotogalerija