Datum objave: 01. Siječanj 2021

DOČEK 2021. / Šibenčani su na svečano praznim ulicama i trgovima noćas više ispraćali 2020. nego dočekivali, 2021. godinu. Čestitka nije bila: -Sretna Nova, nego: -Ne ponovila se 2020.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na svečano praznim ulicama i trgovima rijetki Šibenčani koji su izašli iz svojih kuća i otisnuli se u lijepu i ugodnu novogodišnju noć, Šibenčani su ispratili, otjerali, prognali iz svojim misli i života 2020. godinu. Uz zvuke Bečkog valcera kada je na zvoniku crkve Gospe van grada otkucala ponoć manje se željelo sreće i zdravlja u 2021. godini, a više se "čestitalo" to što se opstalo, doslovno preživjelo u 2020. pa je i pozdrav bio: Ne ponovila se više nikada ova i ovakva 2020.
U ponoć se pozdravljalo i čestitalo s distance, bez rukovanja i zagrljaja, a mladost željna života malo je i zaplesala na Poljani. Bilo je i pucnjave petardi i vatrometa, ali opet nemoguće je bilo oteti se dojmu da je sve to bio svečani ispraćaj stare, a ne radosni doček nove godine.
Nešto mladosti i malo šetača u ponoć je prošetalo đardinom koji je bio svečana oaza u neveseloj novogodišnjoj noći. I to je bilo to. Kalelarga i riva kupali su se o zlatnom odsjaju mirne noći, ali pusti s tek pokojim tihim šetačem.

Iz kategorije: Fotogalerija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3