Datum objave: 05. Ožujak 2020

IMAMO GRANDECU U STARKAMA / Snježana Klarić, novinarka, volonterka, promotorica urbane kulture 4. je Šibenska grandeca, pogledajte kako je bilo na proglašenju

Diana Ferić
Diana Ferić

Producentica na Županijskom radio Šibeniku, novinarka, volonterka, aktivistica, promotorica humanog i urbanog Šibenika, majka šestogodišnjeg sina Dina, Snježana Klarić nova je, 4. “Šibenska grandeca”. To je obznanjeno večeras na svečanosti koja je održana u Muzeju grada Šibenika na kojoj je predstavljeno svih šest ovogodišnjih kandidatkinja.

Naizgled tiha, povučena i skromna, ali uvijek s mnoštvom ideja u glavi i pozitivne energije, sa svojim prijateljima i suradnicima, za Šibenik i širu zajednicu napravila je puno u zadnjih desetak godina. To što je bila iznenađena i gotovo šokirana, kad je čula svoje ime na svečanosti proglašenja, koja je održana u četvrtak navečer u atriju Muzeja grada Šibenika, ne čudi. Bila je počašćena kad se našla u društvu šest žena koje su ušle u uži izbor, ali sebe nije vidjela s titulom grandece. Pala je i pokoja suza prije negoli je Klarić priznanje uručio šibensko- kninski župan Goran Pauk, kako piše Šibenski.hr.

- Kad zamislite “Šibensku grandecu” onda sigurno ne vidite osobu u starkama! To su možda predrasude, ali ja mislim da sam premlada i da imam još toliko toga napraviti - rekla nam je Snježana i dodala :"Volim to što radim, sviđa mi se biti dijelom promjena i raditi stvari iza kojih će se vidjeti rezultati, ne za mene nego za sve druge. Ovo priznanje mi je došlo nakon deset godina aktivnog djelovanja i odličan je početak godine. Nije to samo priznanje meni, nego i svima koji su sa mnom radili, jer sve što sam radila bilo je u suradnji s udrugama ili pojedincima, rjeđe s gradskim institucijama koje su nas podržavale minimalno. Ovo je priznanje za nas koji radimo u tom 'doživotnom volontiranju', jer ono što primam zauzvrat nije novac već osobna zadovoljština ili riječi zahvale, a ova nagrada je potvrda da taj rad netko vidi, priznaje i cijeni pa zahvaljujem žiriju koji je to prepoznao ".

Tajnica je i jedna od kreatora projekata i programa šibenske Kulturne udruge Fotopoetika, aktivna u Udruzi mladih Š.U.M., sudjeluje u organizaciji PMS - proljetnog muzičkog sajma, Festivala aktivističke poezije “Art Attack”, projektu “LjeTUj na Martinskoj”, zaslužna je za otvaranje “Knjižnice na otvorenom” na pročelju zgrade Turističko informativnog centra, za projekt “Kuka dobrote”. Jedna je od onih koji su zaslužni što je Šibenik 2014. godine dobio “Sajmić”, na kojem su svoje rukotvorine izložili i prodavali mladi, a kasnije je on postao sastavni dio nadaleko poznate šibenske Adventure...

Teško ju je pratiti u svemu jer ima puno toga što je vrijedna Snježana radila i radi, a ono po čemu je posebna jest što je i njezin sin dio svih ovih lijepih priča. Želi da njezino dijete sutra bude puno dobre energije i da živi u pozitivnom okruženju, a ona mu je prvi primjer.

Uz nju ovogodišnje kandidatkinje bile su Biserka Šmit, Tatjana Bračanov, Tina Biluš , Helena Šarić i Stela Čuturić. Večeras u ih došli podržati njihova rodbina, prijatelji i kolege. Još jednom se pokazalo da u Šibeniku žive svestrane i snažne žene koje rade nesebično i volonterski u različitim djelatnostima od prosvjete, inovatorstva, civilnog društva, turizma a nisu toliko vidljive u lokalnoj zajednici. Upravo na promicanju takvih žena usmjeren je projekt Šibenska grandeca koji je prije 4 godine pokrenula udruga Volim Šibenik.

Večeras je izabran i treća Šibenska ikona stila. nakon Nade Škarice i Vanje Dadić tu je titulu ponijela Mirjana Mikulandra. zaposlenica u Uredu župana u šibensko - kninskoj županijskoj upravi.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Sonja Huljev i Oliver Jakovčev, a svim kanditatkinjama za ovogodišnju Grandecu i ove je godine kao i lani i godinu prije svoj nakit darovala Ivana Slavica Vunić koja je osvojila žene širom svijeta. Posebni buket cvijeća za Grandecu izradio je mladi šibenski florist Luka Čular, a šibenska poslovna žena Ankica Burić, suvlasnica tvrtke Miab iznenadila je sve kandidatkinje posebnim buketima svijeća. Priznanje koje je dobila ovogodišnja grandeca, uz glavu Lijepe Jelene koju je donirao i ove godine restaurator Dalibor Martinović, izradila je likovna umjetnica i pedagoginja Silvija Sunara,a riječ je o mozaiku u staklu.

Iz kategorije: Fotogalerija