Datum objave: 25. Veljača 2020

ŠIBENSKE MAŠKARE / Uglavnom dječje maškare sa snažnim političkim porukama i kritikama na račun bivše predsjednice Kolinde i premijera Plenkovića i rasčerupanim Krnjom Masonom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Već je jednom rečeno da bi svu vlast u Hrvatskoj trebalo prepustiti tetama iz dječjih vrtića i učiteljicama iz nižih razreda osnovnih škola jer onako skromne, vrijedne i gotovo nevidljive čine prava čuda. Jedno od čuda njihovih truda, ljubavi i brige za djecu su šibenske maškare. Današnja maškarana povorka ponovno je pokazala svu raskoš njihovog dara. Maske, kostimi i tematske grupe bile su naprosto sjajno. Pridružilo im se i dosta roditelja, a mora se priznati da ni srednjoškolci nisu zaostajali.

Uglavnom, šibenske maškare 2020. bile su odlične, a iako je riječ o (uglavnom) dječjim maškarama, osim po odličnim kostimima, trebale bi biti zapažene i po nekoliko jakih političkih poruka. Zanimljivo je da se na udaru kritičkog žalca našli bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i aktualni hrvatski premijer Andrej Plenković.

Kolinda Grabar Kitarović dobila je titulu "Crna Kraljica". Žalac maškara bocnuo je i njeno pjevanje, a posebno je upečatljiva poruka "Predsjednici kraljuju, a učitelji gladuju" istaknuta uz njenu sliku. Premijera Plenkovića, za maškare Plenkija, pitanje je bilo: Koliko zarađuješ?, a nije lišo prošao ni ministar financija. Političke poruke i kritike političarima primijetili su najvjerojatnije samo oni koji su uspjeli odvojiti pogled od prelijepih malih i nekih lijepih šibenskih maškaranih dama, a bilo je, mora se priznati, i nekih sjajnih muških krabulja. Očekivano, maškare su pokušale otjerati i zlokobnog Koronavirusa, a za pohvalu su bile i ekološke poruke.

Ovogodišnji Krnje bio je Mason s glavom od balona. Optužen je za sve od koronavirusa do političkih previranja.  Nije zapaljen nego su ga sredile  male maškare izgovaranjem čarobnih riječi ‘Mazinga". Glava mu je odletjela,  tijelo su rasčerupali sudionici maškara. Čekamo reakciju javnosti na takvog Krnju i njegovo uništavanje.  

 

Iz kategorije: Fotogalerija