Datum objave: 24. Veljača 2023

JAJA SU SKUPA / Građanin Hrvatske (44) kažnjen s 53 eura (nepravomoćno) zato što je bacio jaje na sjedište HDZ-a u Zagrebu. Mora podmiriti i 40 eura troškova prekršajnog postupka.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Građanin Hrvatske (44) Prekršajni je sud nepravomoćno osudio i izrekao mu kaznu od 53 eura zato što je u rujnu 2022. godine tijekom prosvjednog skupa bacio jaje na zgradu središnjeg ureda HDZ-a. Uz kaznu građanin koji je bacio jaje mora platiti i 40 eura troškova prekršajnog postupka.
Prema presudi, građanin koji je svoje nezadovoljstvo izrazio bacanjem jajeta na zgradu ureda HDZ-a na Trgu žrtava fašizma U Zagrebu tijekom prosvjednog skupa “Dajemo vam otkaz”, narušavao je javni red i mir. U presudi piše:

Došavši ispred središnjeg ureda HDZ-a izvadio je jaje koje je bacio na vrata navedene zgrade, pi čemu je isto udarilo u ulazna vrata i razbilo se. Dakle, na javnom mjestu – ulici, takvim ponašanjem remetio je javni red i mir građana. interventni policajac Marko koji je neposrednim opažanjem utvrdio taj prekršaj.

Građanin je jaje koje je bacio na zgradu ureda HDZ-a (pogodio je vrata) izvadio iz plastične kutije. Regirala je policija koja je od njega tražila osobnu iskaznicu koju je on uredno pokazao, a potom je priveden u policijsku postaje na daljnju obradu.

Sud je ocijenio da je nezadovoljni građanin bacanjem jajeta na ured HDZ-a nedvojbeno remetio javni red i mir prolazećih građana, slijedom čega je oglašen krivim i kažnjen.  Policija ga je prvotno prijavila da je bacio dva jaja na zgradu, ali drugo mu jaje nisu uspjeli dokazati.

Izvor: danica.hr / dalmacijadanas.hr

Iz kategorije: Crna kronika