Datum objave: 30. Lipanj 2022

U Šibeniku u potjeri za motociklistom koji je bježao radi izbjegavanja privođenja u istražni zatvor u Splitu, teže ozlijeđen policajac.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policijski službenik - motorist zadobio je teže tjelesne ozljede u u potjeri za motociklistom koji je bježao radi izbjegavanja privođenja u istražni zatvor u Splitu.
Potjera za 27-godišnjakom motociklistom osumnjičenim za obijesnu vožnju u Splitu gdje je, kako je priopćila policija, primijećen kako upravlja neregistriranim motociklom i prolazi kroz crveno svjetlo na semaforu. Policija ga je pokušala zaustaviti, ali se on u više navrata oglušio na zapovijedi policijskih službenika da se zaustavi te je nakon svjetlosnih i zvučnih upozorenja motociklom krenuo u bijeg iz Splita prema Šibeniku. Putom prema Šibeniku zaobilazio je postavljene blokadne punktove, a prilikom jednog od pokušaja njegovog zaustavljanja zaustavljanja u Šibeniku je pao je i teže se ozlijedio policijski službenik - motorist.
Policijska uprava šibensko – kninska čiji su djelatnici uspjeli zaustaviti i uhititi bjegunca priopćila je da se u toj akciji vodila načelom razmjernosti između povoda i cilja obavljanja poslova te da je prioritet bio čuvanje života građana, ali i osobe koja ga je sami svojim ponašanjem ugrožavala. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno je da osumnjičeni bježao radi izbjegavanja privođenja u Zatvor u Splitu gdje mu je određen istražni zatvor.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je temeljem naloga Suca istrage Općinskog suda u Splitu predan u Zatvor u Splitu.

Iz kategorije: Crna kronika