Ponedjeljak, 16 Rujan 2019 12:59

Dućan Mikula zatvara se nakon 23 godine zbog sve lošijih uvjeta rada u povijesnoj jezgri

Napisala: 
Dućan Mikula zatvara se nakon 23 godine zbog sve lošijih uvjeta rada u povijesnoj jezgri

Poznata trgovina "Mikula" u Ulici kraljice Jelen, u povijesnoj jezgri Šibenika, zatvara se nakon 23 godine rada u tom prostoru i odlijevanju brojnim nedaćama vezanim za poslovanje u starom dijelu grada - raznoraznim građevinskim radovima, uklanjanju reklama koje su navodno nagrđivale povijesnu jezgru... Kada su njezin vlasnik Nikica Živković i njegova supruga čuli da će uskoro biti prokopana i Ulica kraljice Jelene radi spajanja električnih instalacija s Poljanom odlučili su "staviti ključ" u bravu jer i ovako su imali desetak kupaca dnevno, a što mogu očekivati kada se ne bude moglo prići dućanu!
Trenutno sve zalihe u dućanu - odjeću , pidžame, donje rublje, čarape prodaje po tvorničkim cijenama.

 

Taj je dućan koji vode Nikica Živković i njegova supruga jedna od rijetkih koji je prodavao isključivo robu hrvatskih proizvođača . "Nije mi žao jer mislim da smo supruga i ja napravili svoje. Ja sam u mirovini ona ima još tri godine do mirovine. Moja zaposlenica koja kod mene radi 25 godina ima još nekoliko mjeseci do mirovine tako da nitko ne ostaje bez kruha i nemam grižnju savjest. Žao mi je jedino što u ovom gradu nema sluha za nas male poduzetnike i da nitko ne razumije teškoće koje imamo zbog investicija koje su u tijeku, a glavninu posla ionako su nam odavno uzeli trgovački centri", kaže Živković.

 

Zanimljivo je da je on jedini od više od 200 poslovođa bivše "Šibenke" još uvijek aktivan u trgovačkom poslu, a sada je tome došao kraj.
 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!