Datum objave: 19. Ožujak 2018

Grad Šibenik dobio bespovratno oko 300 000 kuna za uređenje šetnice na Krapnju

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik je s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u petak, 16. ožujka 2018., potpisao ugovor za provedbu projekta "Adaptacija šetnice na otoku Krapnju" u okviru Javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga za Program razvoja otoka u 2018. godini, priopćili su iz gradske uprave.

Cilj Programa je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

„Naši naseljeni otoci integralni su dio Grada Šibenika te nastojimo da se ulaganja u komunalnu infrastrukturu ni po čemu ne razlikuju od ulaganja u infrastrukturu drugih dijelova grada. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koje je ovim ugovorom dobio Grad Šibenik je 370.000,00 kuna, a u okviru istog programa Grad Šibenik je ranijih godina uredio dva potpuna nova i opremljena dječja igrališta na otocima Krapnju i Žirju, te na otoku Žirju sanirao staru i dotrajalu cestu koja spaja uvalu Muna sa selom, tzv. Stari put“, kaže gradonačelnik Željko Burić.

Projekt adaptacije šetnice na otoku Krapnju obuhvaća uređenje šetnice duž obale otoka, ukupne dužine 1320 m, koja je u izuzetno lošem stanju zbog djelovanja mora i vjetra. Također, projektom je predviđeno uređenje postojeće te izgradnja 160 m nove pješačke staze, uređenje odmorišta i pristupa plaži.
U tijeku je natječaj za izvođača radova, a radovi će trajati dva mjeseca.

Ugovor je svečano potpisan na otoku Hvaru uz nazočnost ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac, a kao predstavnik Grada Šibenika preuzeo ga je Miroslav Petrović, viši savjetnik za razvoj u UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

 

Iz kategorije: Vijesti