Datum objave: 20. Travanj 2017

Burolina – novo arhitektonsko remek-djelo Nikole Bašića

Diana Ferić
Diana Ferić

Burolina novo je inovativno čudo iz nepresušne stvaralačke riznice arhitekta Nikole Bašića, autora šibenskih projekata hotela D-marin Šibenik na poluotoku Mandalini i šetnice u Kanala sv. Ante, znamenitih Morskih orgulja i Pozdrava suncu u zadru, nove crkve Gospe od Karmela na brdu Okit kod Vodica, marine Betini, spomen križeva na otoku Kornatu, crkva sv. Ante na Šubićevcu te crkve sv. Ivana Radnika u Ražinama.

BašićevA BurolinA je zgrada, točnije rečeno paviljon koji će biti izgrađen na plaži Osejava u Makarskoj, a funkcionirati će kao divovski glazbeni instrument na kojem će „svirati“ bura! Iza originalnog i zanimljivog imena Burolina i projekta na tragu Morskih orgulja kriju se pomalo banalni sadržaji kao što su sanitarne prostorije za nautičare i kupače te cafe bar i vidikovac. Bašićev genij taj je objekt na sebi svojstven način pretvorio u nešto sasvim drugo što će bez sumnje pridonijeti turističkom uzletu i napretku Makarske.

Makarani su oduševljeni ovom idejom Nikole Bašića i sigurni su da će Burolina biti atrakcija jednako vrijedna i zanimljiva kao i njegove Morske orgulje u Zadru.

Osim Buroline Bašić ne ja plaži Osejeva predvidio podizanje nove, spiralne zgrade Malakološkog muzeja, izgradnju prostranog podzemnog parkinga, novu vizuru istočnog dijela makarske luke, kao i nova prometna rješenja u središtu Makarske.

Izvor: Grad Makarska

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3