Datum objave: 14. Svibanj 2016

FOTO: Pogledajate kako izgledaju nabrijani auti koji će se sutra utkrivati u Skradinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Obavljaju se posljednje pripreme pred sutrašnju auto utrku u Skradinu, a sudjeluju i neki nabrijani "oldtimeri". Više od stotinu automobila raznih vrsta i kategorija sutra će sudjelovati u brdsko brzinskoj utrci „10. nagrada Grada Skradina 2016.“ koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama. Već će ta utrka za prvenstvo Hrvatske bit  spektakl, a k tome se na jednoj od najljepših brdskih automobilističkih staza od Skradina do Lozovca sutra voz Prvenstvo povijesnih automobila, Šampionat Bosne i Hercegovine prvenstvo te Prvenstvo regije jug odnosno Prvenstvo Dalmacije. Automobilistički spektakl u kojem će sudjelovati gotovo svi najbolji brdsko brzinski vozači Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore organizira Auto – karting klub „Mihovil“ iz Šibenika, pokrovitelj je Šibensko – kninska županija, a župan Goran Pauk je počasni predsjednik organizacijskog odbora na čijem je čelu Nediljko Duić, gradonačelnik Skradina.
brdsko brzinska utrka „10. nagrada Grada Skradina 2016.“ organizira se u skladu sa hrvatskim i međunarodnim pravilima, a boduje se za Prvenstvo Republike Hrvatske na brdskim stazama, Brdsko prvenstvo povijesnih automobila, Šampionat Bosne i Hercegovine i Prvenstvo HAKS Regija Jug. Staza je duga 3387 metara. Start je na 11 metara nad morem, a cilj je na 129 metara nadmorske visine, s prosječnim nagibom od 3,48 stupnja. Rekord staze je jedna minuta i 41 sekunda! U ovoj utrci, koja se prema svim ocjenama vozi na najljepšoj brdskoj stazi u Hrvatskoj.
Na ovom nastupit će tiri kluba iz Šibensko – kninske županije: „Mihovil“ i „Šibenik“ iz Šibenika te „Rogoznica“ iz Rogoznice.
Zbog utrke sutra će biti zatvorena za promet cesta Lozovac – Skradin, pa svi koji žele doći u Skradin moraju koristiti alternativni pravac auto cestom A1.
 

Iz kategorije: Vijesti