Datum objave: 04. Prosinac 2015

Karamarko u Šibeniku pristao na zajednički razgovor, ali u tripartitnu vladu ne vjeruje

Diana Ferić
Diana Ferić

Božo Petrov iz Mosta nezavisnih stranaka izašao je s današnjeg sastanka s Tomislavom Karamarkom održanog u sjedištu HDZ –a u Šibeniku zadovoljan jer je, kako je nakon sastanka kazao novinarima, Karamarko pristao da dođe na zajednički sastanak s premijerom Milanovićem i s njim koji će biti održan u ponedjeljak u Zagrebu. Da će doći na taj sastanak potvrdio je novinarima i Tomislav Karamarko, ali je napomenu da je to samo kako bi pokazao dobru volju, ali da i dalje smatra da je zajedništvo i konsenzus na kojima MOST inzistira, kako je kazao, drveno željezo.

 

„Još jednom sam saslušao argumente zašto tripartitna vlada, oni su saslušali moje argumente o tome zašto mislim da je to neprovedivo i zaključi li smo da ću doći razgovarati“, istaknuo je Karamarko i dodao: „Ja mogu imati svoje mišljenje o tripartitnoj vladi koja je za mene drveno željezo, ali neka me uvjere u to kako bi oni to proveli . Nikakve funkcije i pozicije nismo dijelili jer se to u ovoj situaciji kad nismo svi za stolom ne dira. Po meni je najbitnije da se stvori saborska većina bez koje ne možemo ništa, ne možemo izabrati ni saborske odbore. Ne možemo pričati ni o mandataru ni o Vladi. Moramo vidjeti kako doći do te saborske većine“, kazao je Karamarko.

 

Na pitanje je li spreman podržati kandidata MOST –a za predsjednika Sabora odgovorio je: „Mi smo spremni podržati dosta toga što bude korisno za rješavanje problema. Sve će ovisiti o daljnjim pregovorima, ali mi moramo sačuvati dignitet naše stranke. Mi se već 20 dana bavimo time tko će konstituirati Sabor i tko će ići s kim, a ne brine nas što se događa u gospodarstvu, koliko je za to vrijeme izgubljeno radnih mjesta, koliko je mladih otišlo u inozemstvo. To mene progoni. I zbog toga mi je dužnost da razgovaram. Zaključak sastanka je da ćemo razgovarati u ponedjeljak. Mene zanima kako će to izgledati.
Božo Petrov je u izjavi novinarima posebno apostrofirao da i dalje vjeruje da je konsenzus na kojem inzistiraju moguće. „Ovo je prvi put da se najprije planira što će se u naredne četiri godine raditi, a ne kao što se događalo prije da prva tema bude tko će imati kakvu funkciju“, napomenuo je.

 

Razgovor je trajao dva sata, a nakon njega nije bilo niti zajedničkog fotografiranja, a Karamarko i Petrov su zasebno dali izjavu novinarima. 

Iz kategorije: Vijesti