Datum objave: 18. Rujan 2015

Igor Shamis: Radim na otkupu dugova TLM-a,a pogriješio sam što nisam vjerovao Lepuru

Diana Ferić
Diana Ferić

Novo obećanje o ulaganju u opstanak TLM –a i obnovu proizvodnje, za sada ničim potkrepljeno, izrekao je na današnjoj konferenciji za novinare Igor Shamis vlasnik te tvrtke. Ustvrdio je kako će napraviti sve da TLM ne ode u stečaj te da radi na tome da od vjerovnika otkupi dug koji ukupno za TV i TPP iznosi 60 milijuna. Druga varijanta je dogovor o reprogramu dugova. Priznao je kako mu je najveća greška bila što je maknuo Branimira Lepura s mjesta predsjednika uprave. „Bilo koji čovjek ima pravo na grešku pa sam tako i ja pogriješio“, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare u upravi Aluminijuma u Šibeniku.

„Uvjeravam vas da poduzimam sve kako bih dobio kredite od velikih europskih i kako bih, zajedno s vlastitim kapitalom otkupio dug. Mislim da će za to biti dosta 35 milijun kuna i da će se to pozitivno odjeknuti i na tržištu“, kazao je. Prema njegovom objašnjenju u proteklih pet mjeseci mu je onemogućeno da bilo što napravi u TLM –u jer je zbog nekih ljudi i medijskih napisa, kako je kazao, stvorena loša atmosfera koja se negativno odrazila i na donos kupaca i a odnos isporučitelja robe prema poslovanju s TLM - om. „ U Hrvatsku sam došao ne pripremljen i nisam znao s kakvim sam ljudima okružen“, ustvrdio je Shamis. O svom bivšem suradniku kojeg je doveo na čelo TLM - a Borisu Stričeviću je kazao. „On me je doveo u Hrvatsku, a on je bio i taj koji me je odlučio maknuti iz TLM –a. On je stvorio tu negativnu atmosferu o kojoj sam govorio i koja je značajno naštetila TLM –u, a ja sam u početku bio okružen upravo takvim ljudima, „ istaknuo je u odgovoru na novinarsko pitanje.
Na pitanje čime demantira napise o njemu kao propalom biznismenu koji je u Rusiji bankrotirao i kako nema niti jednu referencu na temelju koje bi ga bilo koja banka od koje traži zajam ozbiljno prihvatila kazao je kako je to što je o njemu napisano laž i kako su mediji te informacije nekritički prenosili te da se on nema ni pred kim opravdavati i bilo što dokazivati.
Kazao je i kako nije uključen u navodne pokušaje ministarstva gospodarstva da se za TLM pronađe novi strateški partner te da ništa ne zna ni o mogućnosti da ga netko preuzme kroz stečajni postupak. „Ja sam jedini legitimni vlasnik TLM –a“, kazao je.
 

Iz kategorije: Vijesti