Datum objave: 15. Lipanj 2015

Ekipa mjuzikla "Matilda" najavila spektakularno otvaranje ovogodišnjeg MDF -a:"Svijet možemo mijenjati"

Diana Ferić
Diana Ferić

Spektakularnim nazvala je otvaranje ovogodišnjeg, 55. MDF –a na današnjoj konferenciji za novinare Maja Trlaja ravnateljica tog festivala, a sve što je rečeno o predstavi „Matilde“, kojom će Festival biti otvoren, dječjem mjuziklu sa živom glazbom koju je skladao Neno Belan, a izvode ju poznati šibenski glazbenici ide u prilog toj tvrdnji. Bit će to originalni, hrvatski dječji mjuzikl s 10 novih skladbi.

 

Nina Keflin, redateljica „Matilde“ iskreno je nahvalila cijelu ekipu koja sudjeluje u predstavi, a ima ih oko 80 jer su uključni i članovi Dramske radionice HNK Šibenik i Zbora „Zdravo Maleni“. „Mogu mirno čekati subotu i otvaranje 55. MDF –a jer je sve na svom mjestu“, kazala je, a na današnjoj konferenciji za novinare nekoliko puta je ponovljeno kako je kombinacija – Marijana Nola kao pisan teksta i scenarija, Nina Keflin kao redateljica i Neno Belan kao skladatelj sigurno dobitna. Ista ekipa napravila je prije pet godina „Buratina“, predstavu kojom je tada otvoren MDF.
„Matilda“ je nastala na temelju prilagođenog izvornog teksta , a govori o čarobnoj djevojčici koja se ne miri s okolnostima u kojima živi i želi promjeni svijet na bolje što joj i uspijeva: „Predstava nosi svima poruku da ne moramo biti žrtve životnih okolnosti nego da napravimo nešto od svog života, da popravimo svijet iz kojeg može nestati okrutnost“, naglasila je Nina Keflin.

 

Posebno je istaknuta likovnost predstave i scenografija iza koje stojni Osman Arslanagić,a pomoćnik mu je Branko Lovrić Caparin koji je polu ozbiljno, a pola u šali kazao kako mu se prvi put dogodilo da ne mora voditi bitku da bi se neka njegova rješenja prihvatila niti odustajati od njih. Glumačkoj ekipi su Maja Kovač koja glumi Matildu, a šibenskoj publici je poznata kao glavni lik Buratina. . Keku Bedaru, Matildinu majku glumit će Nela Kocsis. Franka Klarić utjelovljuje gospođicu Dragić, majčinsku figuru koja Matildi nedostaje u životu , poznati hrvatski glumac Damir Lončar glumi ženski lik, gospođu Mrgu koja je sušta suprotnost Matildi. U predstavi glume i Jakov Bilić, Matildin tata Đuro Bedara, prijatelja Matu glumit će Šime Bubica dok će Oriana Kunčić utjeloviti mudru knjižničarku tetu Miletu. Sara Lovrić Caparin zadužena je za kostime kojih ima ni manje ni više nego 80.

 

U predstavi sudjeluje i bend koji svira u živo a čine ga Mate Skračić, Marko Baljkas, Duško Trlaja, Matea Skračić, Marko Baranović, Božidar Lapov i Sanja Vrančić. Korepetitorice na predstavi su Zrinka Mikuličin i Tea Slavica.
Ovogodišnji MDF otvara se u subotu, 20. Lipnja, a ulaz na generalnu probu svečanosti otvaranja, 19. lipnja je slobodan.
 

Iz kategorije: Vijesti