Datum objave: 02. Lipanj 2015

Gradonačelnik ih optužio, a konzervatori kažu da ne blokiraju izgradnju hotela na mjestu pogona Revije na rivi

Diana Ferić
Diana Ferić

Konzervatori nisu krivi zbog toga što još nije počela gradnja hotela u zgradi bivšeg pogona Revije, kaže Živana Stošić, pročelnica Konzervatoskog ureda u Šibeniku demantirajući izjavu gradonačelnika Željka Burića ne nedavnoj sjednici Gradskog vijeća kako su rješenja konzervatora kontradiktorna i da stvaraju zabunu te da otežavaju provedbu tog projekta koji predviđa izgradnju modernog hotela na tom prostoru.

Danas smo ih suočili. Gradonačelnik Burić je istaknuo kako su od 2009. godine ispuštena tri različita rješenja o uvjetima gradnje na tom prostoru te kako je kontakrirao sa zamjenicom ministra kulture, Šaban koja mu je kazala kako ne bi trebalo biti problema. Živana Stošić je naglasila kako je problem u tomu što su 2009.v godone važila jedna, a danas važe drukčija pravila gradnje. U to doba ta zone nije bila pod zaštitom, a sada je ona u B zaštitnoj zoni u odnosu na povijesnu jezgru.

„ Kategorički tvrdim da su mišljenja koja su ispuštena u vezi s gradnjom hotela na toj lokaciji identična. Jedanaka su naša mišljenjea, mišljenja naše uprave iKulturnog vijeća. Svi mi dopuštano da se ta stara zgrada sruši, ali nova koja će se izgarditi mora nositi memoriju na staru zgradu i to je sve što mi tražimo. Problem je što se projekt investitora u to ne uklapa“, kaže Živana Stošić.

 

Budući da je Gradu Šibeniku stalo da ima što više hotela u povjesnoj jezgri gradonačelnik Burić je najavio da će uskoro održati zajednički sastanak s investitorima i konzervatorima u vezi s gradnjom hotela na lokaciji bivšeg pogona Revije, no sličan je problem i s preuređenjem zgrade bivše uprave Revije u hostel koja spada u istu B zaštitnu zonu.
 

Iz kategorije: Vijesti