Datum objave: 31. Svibanj 2015

Više od 200 sudionika na Biciklijadi Radio Šibenika, vozi se za Rebeku Radić

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 200 biciklista, profesionalnih i rekreativaca prijavilo se za sudjelovanje na Biciklijadi koja počinje u 11 sati, a organizirali su je Radio Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i Biciklistički klub Faust Vrančić, a vozi se za Rebeku Radić jer će sav prihod od startnine biti uplaćen za njezinu operaciju u SAD-u.

Riječ je o sportsko-rekreativnoj manifestaciji koju Radio Šibenik s partnerima organizira od 2011. godine.
Biciklijada 2015. godine, ima humanitarni cilj – sav novac koji se prikupi od startnine donirat ćemo za liječenje Rebeke Radić, za operaciju u inozemstvu. Startnina za sudjelovanje u biciklijadi je 20 kuna.
Biciklijadu podržavaju Udruženje obrtnika Šibenika, Nextbike sustav javnih bicikala i PU Šibensko-kninska, te brojni sponzori koji su donirali svoje proizvode i usluge za lutriju što će se održati nakon vožnje ovogodišnjom rutom. Za sve one koji nemaju bicikl, Nextbike će osigurati bicikl za ovu manifestaciju.
Start biciklijade je u 11 sati na rivi ispred Radio Šibenika, a označit će ga gradonačlenik Šibenika Željko Burić. Prijave za biciklijadu bit će moguće od 9 do 10,45 sati. Biciklijada će se voziti rutom od startne pozicije obalom, preko Vukovarske ulice, do Mandaline prema Zablaću u kojem će se sudionici zaustaviti na 20-tak minuta radi predaha. Povratak je istom rutom do Autobusnog kolodvora u Šibeniku, odakle će biciklijada krenuti prema Poljani, te ulicama Kralja Zvonimira i Stipe Ninića do cilja na gradskoj plaži Banj.
Na gradskoj plaži Banj bit će osigurana okrjepa za sudionike, a održat će se i izvlačenje lutrije.
 

Iz kategorije: Vijesti