Datum objave: 30. Svibanj 2015

Novi broj časopisa "Volim Šibenik" zarazit će Vas novom dozom ljubavi i divljenja prema Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi broj novine „Volim Šibenik“ koja je od danas u prodaju na kioscima Tiska i u dućanima trgovačkog lanca Djelo donosi niz zanimljivosti vezanih za prošlot i sadašnjost Šibenika. U njemu pročitajte :

-Šibenska mudrost o siks e pilu: Kakve su draži prije 80 godina trebale imati Šibenčanke da bi mogle osvajati muškarce?

-Sanibor Vuletin, predsjednika Županijskog suda u Šibeniku i glazbenik. Nesvakidašnji životni put šibenskog gimnazijalca od profesionalne glazbene karijere započete sa ašesnaest godina i estradnih turneja s Mišom Kovačem do uglednog i postojanog predsjednika Županijskog suda u Šibeniku.

-Zašto je Šibenik grad s najvećim promjerom kanalizacijskih cijevi u Hrvatskoj, a možda i šire i što s tim imaju Mujo i Haso?

-Rudolf Štefan, vlasnik konobe „Pelegrini“, najboljeg restorana u Hrvatskoj: Znao sam da samo u rodnom Šibeniku mogu najbolje ostvariti svoje potencijale

-Brendiranje janjetine dok kažeš papršnjak

-Kako su Šibenčani prije 100 godina razmišljali o uređenju i izgledu okoliša katedrale sv. Jakova, a započeti posao ni do danas nisu završili.

-Šibenska gastronomska baština: nije slasno ako nije slano i masno. Lagana i ukusna šibenska proljetna jela s pancetom, tustom janjetinom i masti po receptima naših prabaka nakon kojih se uživalo u pečenim svinjskim bržolama.

Krepat ma ne molat: Humor u Šibeniku nikada nije bio šala.

Nasmijte se i educirajte o šibenskoj povijesti i sadašnjosti čitajući mjesečnik Volim Šibenik za samo 7 kuna!.

 

Iz kategorije: Vijesti