Datum objave: 20. Svibanj 2015

Poljaci i šibenska gradska uprava razmijenjuju u Šibeniku iskustva s EU fondovima

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici poljskog Swietokrzyskie u kojem su na studijskom putovanju u ožujku boravili predstavnici Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika borave u dvodnevnom posjetu Šibeniku za kojeg će prenijeti i svoja pozitivna iskustva u povlačenju novca iz EU fondova. Izaslanstvo predvodi Grzegorz Orawiec, Director Regionalnog odjela Maršalovog ureda, koji je bio domaćin izaslanstvu Grada Šibenika,

Danas su Gradskoj knjižnici predstavili projekt „Swietokrzyskie inovativni sistem i pametne specijalizacije“, a pozdravio ih je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

„Još jednom vam, u ime Grada Šibenika, želim zahvaliti na suradnji i razmjeni znanja vezanih, prije svega, uz fondove EU. Boravak našeg izaslanstva u Poljskoj bio je prvi korak koji je rezultirao već petim susretom koji nam danas ovdje omogućava da iz prve ruke čujemo kako svoju regiju učiniti pametnom i konkurentnom u okružju Europe. Mi želimo dobru praksu iz Kielcea primijeniti u Šibeniku, ali i mi vama prenijeti naša iskustva i na kraju dobiti sinergijski učinak između naših dvaju gradova.“, rekao je Mileta.

Član Upravljačkog odbora Swietokrzyskie Vojvodstva Wojciech Lubawski pozdravio je prisutne i zaželio da se suradnja Šibenika i Vojvodstva razvije kroz neke moguće zajedničke projekte. Prezentirana im je strategija razvoja Grada Šibenika.


Boravak poljskog izaslanstva nastavlja se sutra, u četvrtak 21. svibnja 2015. sastankom u Uredu gradonačelnika, nakon kojeg će Gregor Orawiec i gradonačelnik Željko Burić dati izjave za medije.

Predviđen je sastanak i s dekanicom Veleučilišta u Šibeniku Anitom Grubišić kao i posjet Gospodarskoj zoni Podi.
 

Iz kategorije: Vijesti